Oblačno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Tragická noc na Horehroní. Po náraze do betónového múru zomrel 30-ročný muž
Zdielať na

Tragická noc na Horehroní. Po náraze do betónového múru zomrel 30-ročný muž

ČIERNY BALOG / Tragická noc na Horehroní. Po náraze do betónového múru na moste zahynul v Čiernom Balogu 30-ročný muž. Sedel na mieste spolujazdca a obaja aj s 33-ročným vodičom boli po silnom náraze uväznení pod kusmi plechov.

Čo sa tesne pred nehodou v aute odohrávalo, ešte v tejto chvíli nikto povedať nevie. Isté je, že vozidlo s dvojčlennou posádkou, dvomi mužmi, tridsiatnikmi, nečakane zmenilo smer jazdy a nabúralo do betónového múru na moste, ktorý vedie rovno ponad železničnú trať.

Telefonuje Alena Krčová hovorkyňa os zzs - "Auto narazilo do mosta a nachádzali sa v ňom dvaja muži. Obaja boli zakliesnení dolnými končatinami a nebolo možné ich vytiahnuť," informovala hovorkyňa operačného strediska záchranárov Alena Krčová. 

Tridsaťtriročný vodič aj s kamarátom išli smerom z Čierneho Balogu na Sihlu, bol to čelný náraz. 30-ročný spolujazdec pri náraze do betónového múru utrpel také vážne zraneniam, že im aj napriek veľkej snahe hasičov, aj záchranárov na mieste podľahol.

"Vo vozidle sedeli vodič aj spolujazdec, vodič komunikoval a ostatní príslušníci vytiahli spolujazdca von. Snažili sa o resuscitáciu do príchodu záchranárov," informoval veliteľ zásahu Ivan Švantner. Vodič mal väčšie šťastie ako jeho kamarát, nehodu prežil a vo vážnom stave ho previezli do nemocnice.

"Druhého muža z vnútrolebečným poranením záchranári previezli do nemocnice v Brezne," uviedla Krčová. Príčina nehody známa nie je, budú zisťovať aj to či vodič pred jazdou nepil alkohol.

"U vodiča bol nariadený odber krvi a návykové látky, vodičský preukaz mu bol zadržaný, prevzal vyšetrovanie vyšetrovateľ z Brezna," potvrdila policajná hovorkyňa Petra Kováčiková. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy