Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
NAKA vyšetruje prípad dobodaného muža. Podozrivý by mal byť majiteľ pohrebníctva
Zdielať na

NAKA vyšetruje prípad dobodaného muža. Podozrivý by mal byť majiteľ pohrebníctva

ŠUŇAVA/POPRAD / Prípad nálezu dobodaného muža v potoku pri Šuňave už prevzala Národná kriminálna agentúra. Od štvrtka boli policajti v teréne a zaisťovali stopy. Urobili aj niekoľko prehliadok vrátane miesta, kde malo k úkladnej vražde dôjsť.

Celú noc a aj dopoludnie policajti prehľadávali rodinný dom v Šuňave a zaisťovali stopy. Podľa informácií TV JOJ by malo byť miesto činu práve tam. K útoku údajne došlo v kôlni pri dome a následne sa mal muž zbaviť tela hodením do potoka. Na základe podozrenia a indícii blízkej osoby muža mali popradskí kriminalisti nájsť vo vode telo obete. Z nej ju dostali hasiči. Oni a ani záchranári už pomôcť viac nemohli. Obeť mala na tele viac bodných rán. Na miesto preto dorazili kriminalisti z kraja. "Z dôvodu vykonávania všetkých potrebných procesných úkonov, bližšie informácie v tomto štádiu k tomuto prípadu momentálne nie je možné poskytnúť," informovala Jana Ligdayová, hovorkyňa KR PZ Prešov. 

Ešte vo štvrtok popoludní prevzala prípad NAKA, ale ani tá viac informácií neposkytla. "Od včerajšieho večera v Poprade a okolí vykonáva NAKA procesné úkony v prípade úkladnej vraždy. Jednu podozrivú osobu sme zadržali ešte včera popoludní," opísal Michal Slivka, hovorca prezídia PZ SR. Podľa zdroja blízkeho vyšetrovaniu podozrivý má byť majiteľ jedného z pohrebníctiev, ktorý má byť zároveň aj okresným funkcionárom ĽSNS. Obeťou je Roman, muž ktorý žil v Poprade na ulici. Motív útoku zatiaľ známy nieje. Policajti zaistili pri prehliadkach viacero predmetov a ich pozornosti neušlo ani pohrebné vozidlo. "Momentálne vykonávame zaisťovacie úkony, prehliadky a výsluchy osôb," dodal Michal Slivka.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy