Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Manželom z Oravy ukradli štvorkolku priamo z dvora, ženu zobudil veľký rachot
Zdielať na

Manželom z Oravy ukradli štvorkolku priamo z dvora, ženu zobudil veľký rachot

HRUŠTÍN / Manželia z obce Hruštín (okr. Námestovo) prišli v utorok skoro ráno o štvorkolku. Manželku zobudil veľký rachot. Netušila, že im z dvora mizne majetok.

V utorok skoro ráno ukradli manželom z Hruštína (okr. Námestovo) štvorkolku. Z kamerového záznamu je jasné, že išlo o vysokého a silného muža, ktorý mal na hlave kuklu, aby zakryl svoju identitu. Neznámy páchateľ najskôr odtlačil nenaštartovanú štvorkolku z altánku pri dome. Pár metrov pred cestou na ňu vysadol a následne ju naštartoval. Manželku majiteľa zobudilo jej naštartovanie. Netušila o čo ide, preto sa išla pozrieť čo sa deje. “Mňa vlastne zobudilo naštartovanie štvorkolky, išla som sa pozrieť a štvorkolka vlastne nikde. Kľúče boli hore, to ma prekvapilo ako vôbec naštartoval.“ 

Z videozáznamu je evidentné, že zlodej od nej nemal kľúče a čin mal dôkladne premyslený. Nad zaparkovaným vozidlom má rodina nainštalované senzorové svetlo, ktoré v ten večer bolo zakryté handrou, ktorú si páchatelia priniesli. Pravdepodobne vedeli aj o kamere umiestnenej na dome, pretože sa do nej viackrát pozreli.

Krádež manželov veľmi mrzí, pretože prostriedok využívali aj na pomoc druhým. Manžel poškodenej je v rescue systéme, chodil po záchranných akciách, kde tento prostriedok efektívne využíval. 

Hovorkyňa KRPZ Žilina Jana Balogová sa vyjadrila,že: “V predmetnom prípade poverený príslušník obvodného oddelenia PZ v Námestove
začal stíhanie vo veci prečinu krádeže po odcudzenej štvorkolke ako aj po neznámom páchateľovi intenzívne pátrame. Mužovi hrozí až dvojročné väzenie“.

Zlodeji úradovali aj na farme v Tročanoch. Ukradli naraz desať koní, medzi nimi bol aj parkúrový šampión. Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy