Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Pri vážnej dopravnej nehode sa zrazil autobus s dodávkou. Viacerí cestujúci sa zranili
Zdielať na

Pri vážnej dopravnej nehode sa zrazil autobus s dodávkou. Viacerí cestujúci sa zranili

ŽILINA / 63-ročný vodič autobusu, ktorý sa ráno po pol šiestej zrazil s dodávku, mal obrovské šťastie. Čelné sklo totiž prerazili trámy zo zdemolovaného prístrešku. Akoby zázrakom z tejto nehody vyviazol iba s drobnými zraneniami. 6 cestujúcich však záchranári museli previezť do nemocnice.

Hasiči v pondelok zasahovali pri vážnej dopravnej nehode, ktorá sa stala v Žiline pri Celulózke. O 5.30 ráno tu došlo ku kolízii autobusu a dodávky. 

​Dodávka bola zaparkovaná na krajnici, vodič autobusu narazil do jej zadnej časti. ​"Zobudil som sa na obrovskú ranu, sme zistili, že nám auto nabúralo do plota," priblížil majiteľ domu Henrich. "Šiel rýchlo, buď ho vynieslo alebo dostal šmyk a napálil to do nej," pomyslel si otec majiteľa dodávky. 

V autobuse sa viezli aj cestujúci, pričom viacero z nich sa zranilo. "Po príchode žilinských hasičov na miesto udalosti bolo prieskumom zistené, že v čase nehody sa v autobuse viezlo 28 cestujúcich, z ktorých 9 utrpeli zranenia rôzneho charakteru," uviedla Zuzana Farkasová, hovorkyňa Prezídia Hasičského a záchranného zboru. 

Kúsok chýbal k nešťastiu 

Šofér autobusu mal pritom neuveriteľné šťastie, potom, čo narazil do dodávky, ktorú odrazilo do betónového múru a oplotenia domu, prešiel do protismeru, kde následne prerazil oplotenie a zdemoloval drevený prístrešok. Jeho trámy skončili len kúsok od vodiča. 

Zranených urýchlene previezli do nemocnice. "Zranených bolo deväť cestujúcich, do nemocnice bolo prevezených šesť cestujúcich" dodal veliteľ zásahu Anton Makuka. 

Nemal sa kam ponáhľať 

"Iba má rozrezanú ruku, údajne šiel rýchlo," upresnil majiteľ autobusu. "Svedkovia, ktorí tu boli, tvrdili, že šiel rýchlo," potvrdil majiteľ domu. "Nečakali sme to, my sme v šoku. Nemal sa kam ponáhľať, mal 45 minút na to, aby prešiel odtiaľto do Sloveny," poznamenal majiteľ autobusu. 

Neskôr v nemocnici ošetrili ešte jedného cestujúceho, ktorý na urgentný príjem prišiel sám. Z dôvodu vážnej dopravnej nehody bola cesta úplne uzavretá, premávku sprejazdnili krátko po siedmej hodine ráno. 

Krátko po sebe zhoreli dva autobusy rovnakého typu. Hasiči už poznajú príčinu požiarov: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy