Oblačno
15°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Mladej žene začalo horieť auto počas jazdy. Pred plameňmi sa snažila uniknúť aj so svojim dieťaťom
Zdielať na

Mladej žene začalo horieť auto počas jazdy. Pred plameňmi sa snažila uniknúť aj so svojim dieťaťom

BANSKÁ BYSTRICA / Mladej žene začalo v Banskej Bystrici horieť auto počas jazdy. Pred plameňmi musela rýchlo uniknúť nielen ona, no ratovala najmä svoje malé dieťa, ktoré viezla v autosedačke. Z auta už vtedy šľahali niekoľkometrové plamene.

Dramatické chvíle zažila mladá žena, ktorá auto šoférovala. Medzi panelákmi na sídlisku Sásova jej znenazdajky počas jazdy začalo horieť auto. Nesedela tam pritom sama, v autosedačke viezla aj svoje malé dieťa.

Auto bolo zakrátko v plameňoch. Žena v prvom rade ratovala dieťa sediace v autosedačke. Pred ohňom sa snažila zachrániť aj svoje osobné veci. 

"Po príchode v aute nebol nikto, boli obďaleč. Matka s dieťaťom tam boli a vyšli von do bezpečia," približuje Miroslav Slovák z HaZZ BB. 

Ľudia ako aj samotná vodička s dieťaťom stáli v bezpečnej vzdialenosti, nikto totiž nevedel odhadnúť, či nedôjde k prípadnej explózii. Plamene šľahali niekoľko metrov nad autom. 

"Bolo v treťom štádiu horenia, tohto požiaru sa zúčastnili 2 hasičské techniky a 7 hasičov," vysvetľuje Miroslav Slovák. 

Auto začalo horieť počas jazdy, pravdepodobne v motorovej časti. Presná príčina síce ešte známa nie je a bude sa k nej musieť vyjadriť hasičský vyšetrovateľ, no zrejme pôjde o požiar spôsobený technickou poruchou. Našťastie sa to neskončilo žiadnymi zraneniami. 

Tragický požiar v Hornom Hričove. Po uhasení plameňov našli hasiči v prístavbe telo: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy