Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Vlak zachytil mladíka (19). Nešlo však o samovražedný pokus, ale o nepochopiteľný hazard
Zdielať na

Vlak zachytil mladíka (19). Nešlo však o samovražedný pokus, ale o nepochopiteľný hazard

NOVÉ MESTO NAD VÁHOM / Veľké nešťastie sa stalo v utorok popoludní na železnici v Novom Meste nad Váhom. Medzinárodný IC vlak vo veľkej rýchlosti zachytil mladého muža. Nešlo pritom o samovražedný pokus, ale o mladíkovu obrovskú nerozvážnosť. O jeho život bojovali všetky záchranné zložky.

Neuveriteľný hazard so životom predviedol iba 19-ročný mladík na železničnej trati v Novom Meste nad Váhom. Všetko to videl rušňovodič takzvaného ICéčka, ktoré sa veľkou rýchlosťou rútilo po koľaji. 

"Rušňovodič vlaku spozoroval, ako na trati stojí osoba a pravdepodobne fotí vlak, ktorý práve odchádza zo stanice," uviedol policajný hovorca Pavol Kudlička. 

Mladý muž si zrejme počas fotenia neuvedomil, že za jeho chrbtom sa k nemu rúti vlak. Niekoľko tonový kolos ho svojou krajnou časťou zasiahol. "Mladík zostal po zrážke odhodený v blízkosti trate," pokračuje Kudlička. 

Daniel mal obrovské šťastie, že ho vlak nezasiahol do hlavy. Záchranári, hasiči i policajti ho našli pri vedomí, no jeho stav bol vážny. "Po príchode na miesto udalosti sme našli zranenú osobu, ktorej sme spolu s posádkou ZZS poskytli prvú predlekársku pomoc," uviedol veliteľ zásahu  Marián Žitňanský.  

Problém však bola nedostupnosť miesta zásahu. V blízkosti trate sa nenachádza žiadna prístupová cesta a sanitka musela zastaviť asi tristo metrov od zraneného muža. "Mladý muž utrpel viaceré poranenia celého tela, najmä dolných končatín. Záchranári ho po ošetrení transportovali do trenčianskej nemocnice," informovala Alena Krčová z operačného strediska.

Mladíka hospitalizovali na oddelení anesteziológie a intenzívnej medicíny. Podľa informácii od nášho zdroja z prostredia zdravotníctva po prevoze absolvoval náročnú niekoľkohodinovú operáciu. Jeho zdravotný stav by mal byť naďalej vážny, no stabilizovaný. "Mladíkovi bola za účelom zistenia alkoholu odobratá krv, dychová skúška u rušňovodiča bola negatívna," uviedol Kudlička. 

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy