Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Akcia DÁMA: Polícia zadržala prednostku neurologickej kliniky v Nových Zámkoch
Zdielať na

Akcia DÁMA: Polícia zadržala prednostku neurologickej kliniky v Nových Zámkoch

NOVÉ ZÁMKY / Priamo pri preberaní úplatku, vo forme peňazí, v stredu v novozámockej nemocnici zadržali prednostku neurologickej kliniky, ktorá už ale nejaký ten čas pracovala len v tamojšej ambulancii. Polícia prípad rieši ako korupciu.

Národná kriminálna agentúra zasahovala v Nových Zámkov v prípade korupčnej trestnej činnosti. Podľa polície bola zadržaná lekárka NsP a to priamo pri preberaní úplatku v podobe finančnej hotovosti.

"Okrem uvedeného prevzatia úplatku menovaná prevzala úplatok od 4.9.2019 aj v ďalších najmenej 5 prípadoch, ktoré boli zadokumentované v súvislosti s poskytovaním zdravotnej starostlivosti," informovala polícia na svojej stránke. 

V súčasnosti prebiehajú zaisťovacie úkony a následne bude uvedenej lekárke vznesené obvinenie za spáchanie trestnej činnosti. Bližšie informácie polícia poskytne, keď to procesná situácia dovolí.

Lekárka (60) po výmene na mieste primára, ktorá sa udiala približne pred rokom, ordinovala už len v ambulancii, na oddelenie chodievala len na vizity. Naďalej ale zastávala post prednostky neurologickej kliniky.

Podľa zdroja TV JOJ prednostku neurologickej kliniky odviedli na výsluch do Nitry, ale ešte dnes by ju mali prepustiť. "Vedenie nemocnice bolo týmto prípadom zaskočené a takéto konanie rázne odmieta. Ak budeme zo strany polície požiadaní o súčinnosť, tak budeme plne súčinní," informoval hovorca nemocnice Ján Baček. Neurologická ambulancia nemocnice bude minimálne do štvrtka zatvorená. 

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy