Oblačno
14°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Ďuriš Nicholsonová reaguje na výpoveď svedka, že jej mal ponúknuť Kočnerovu zmenku
Zdielať na

Ďuriš Nicholsonová reaguje na výpoveď svedka, že jej mal ponúknuť Kočnerovu zmenku

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Na hlavnom pojednávaní v prípade kauzy miliónových zmeniek svedok Ivan Cvik mal vraj na podnet Kočnera ponúknuť takzvanú piatu zmenku aj Richardovi Sulíkovi a ľuďom v jeho okolí, vrátane Lucie Ďuriš Nicholsonovej. Tá sa proti tomu ostro ohradila a zverejnila aj komunikáciu s Ivanom Cvikom.

Kočner od svedka Ivana Cvika vraj chcel, aby piatu zmenku v hodnote 26 miliónov eur ponúkol aj Richardovi Sulíkovi a ľuďom okolo neho, vrátane exmanželky novinára Toma Nicholsona Lucie Ďuriš Nicholsonovej. Tá sa voči vyjadreniu rázne ohradila. 

"​Je to nielen nepravdivé, ale aj absurdné tvrdenie. Cvika nepoznám, nikdy som s nikým, s Cvikom ani s nikým iným, nehovorila o kúpe žiadnej zmenky," uviedla v stanovisku. 

Z medializovaných informácií o Cvikovej výpovedi pred súdom je podľa nej zrejmé, že v jej prípade obhajca Marek Para svedkovi Cvikovi položil navádzajúcu otázku, v ktorej on a nie svedok, explicitne spomenul moje meno.

​Cvik na otázku Kočnerovho obhajcu Mareka Paru, či ponúkal zmenku aj Lucii Ďuriš Nicholsonovej, povedal: „Mám pocit, že áno." Kočner vraj chcel, aby ľudia okolo Sulíka mali istotu, že zmenka je pravá.

"Ide o vymyslený a absurdný blud,  ktorého cieľom je diskreditácia mojej osoby a SaS pred kľúčovými parlamentnými voľbami 2020, aby nedošlo k vytvoreniu novej vlády zo strán demokratickej opozície," dodala. 

 Politička zároveň zverejnila komunikáciu so spomínaným svedkom v kauze miliónových zmeniek. "Túto komunikáciu som vyhľadala spomedzi tisíciek správ a podnetov, ktoré dostávam od občanov. Bolo to v roku 2013, keď mi tento človek napísal," povedala pre TV JOJ Nicholsonová. "Potom sa mi snažil odporučiť nejaký hotel v Prahe, keď ja som tam bola v roku 2014 s mojim manželom. Ja som sa mu poďakovala za tip," pokračuje. 

"Potom mi zrazu ten človek sám od seba 21.7.2017 sám od seba napísal, že či má niekto záujem o dokument, ktorý ukáže pravú tvár Kočnera a Ruska a zachráni Markíze 70 miliónov eur," vraví s tým, že jej ale žiaden mail od neho neprišiel. "Na ďalšie správy od tohto pána som prestala reagovať, ako môžete aj vidieť v priloženom screenshote," uzavrela. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy