Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
FOTO: Neuveríte, čím si vodič nahradil spätné zrkadlo! Použil aj šnúrky od topánok
Zdielať na

FOTO: Neuveríte, čím si vodič nahradil spätné zrkadlo! Použil aj šnúrky od topánok

BANSKÁ BYSTRICA / V okolí Banskej Bystrice sa krátko po sebe stali tri podobné havárie zavinené vodičmi staršími ako 70 rokov. V jednom prípade narazilo auto do autobusu s cestujúcimi, v druhom do trolejbusu, v treťom do stĺpa.

Poškodené auto, ale aj trolejbus. Starší vodič neskoro zareagoval na odbáčajúci trolejbus. Po náraze zadnú časť trolejbusu odhodilo na bok, bolo šťastím, že neviezol cestujúcich a nikto sa nezranil.

​Na aute nás ale zaujal akýsi domáci zlepšovák, miestno spätného zrkadla mal dôchodca šnúrkami od topánok priviazané malé kozmetické zrkadielko.

Zakrátko došlo k podobnej nehode 

Hlavná ceste medzi Banskou Bystricou a Breznom a veľmi podobná situácia. Tentokrát ale 77 ročný vodič nabúral do linkového autobusu plného cestujúcich. 

"Išiel som z Povrazníka na nemocnicu a dával som prednosť, starý pán nedal prednosť, neviem, či si zdriemol alebo čo. Bolo vidno, že ani nebrzdil," opisuje nehodu vodič autobusu. 

Podľa polície bolo príčinou nedodržanie bezpečnej vzdialenosti. "Táto škodová udalosť bola vyriešená v blokovom konaní," približuje hovorkyňa KR PZ Banská Bystrica Petra Kováčiková. 

Do tretice všetko dobré 

A s pokutou do tretice obišiel aj 86 ročný vodič, ktorý v Banskej Bystrici nabúral do stĺpa. Na ošetrenie ho museli previezť do nemocnice a podľa polície bola príčinou nepozorná jazda.

Vek nie je prekážkou, no starší vodiči by si mali osvojiť určité bezpečnostné pravidlá. "Netreba zabúdať na lekárske prehliadky, taktiež si treba vyberať jazdu radšej počas dňa a nie večer alebo v noci," odporúča Kováčiková. 

A platí nepreceňovať sily a radšej jazdiť pomalšie. "Treba jazdiť tam, kde je menšia hustota premávky a vyhýbať sa špičke. Za starších vodičov síce hovoria skúsenosti či opatrnosť, ale sú tu už v tomto veku aj určité fyzické obmedzenia," uzatvára Kováčiková. 

Len 14-mesačného chlapčeka náraz pri nehode vymrštil zo sedačky: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy