Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Lúpež za pol milióna eur. Neznámi páchatelia prepadli zlatníctvo v nákupnom centre
Zdielať na

Lúpež za pol milióna eur. Neznámi páchatelia prepadli zlatníctvo v nákupnom centre

BRATISLAVA / V známom nákupnom centre v sobotu v noci vylúpili zlatníctvo. Doposiaľ neznámi páchatelia si odniesli šperky v hodnote pol milióna eur. Policajti po páchateľovi intenzívne pátrajú.

Ku krádeži došlo v sobotu v noci v zlatníctve v nákupnom centre v bratislavskom Lamači v Bory Mall. "Podľa doterajších informácií doposiaľ neznámi páchatelia v čase krátko pred 03:00 h vnikli do priestorov zlatníctva, odkiaľ mali odcudziť šperky v predbežne odhadovanej hodnote cca. 500 000,- €," informovala  policajná hovorkyňa Veronika Slamková. 

Na záberoch z bezpečnostných kamier vidieť 7 osôb, ktoré išli do obchodného centra na istotu. V rukách mali tyče , ktorými porozbíjali výklad a brali čo im prišlo pod ruku. Zo zlatníctva ukradli šperky v predbežnej hodnote pol milióna eur. " Jeden z páchateľov tiež podpálil pred nákupným centrom vozidlo SsangYong Kyron na ktorom prišli. Páchatelia následne utiekli na doposiaľ neznáme miesto," pokračovala policajná hovorkyňa Veronika Slamková.

 Priestor na vyjadrenie sme dali aj obchodnému centru. Ku krádeži či k sbs-ke sa však nateraz vyjadriť odmietli. Polícia po zlodejoch pátra a verejnosť vyzýva k spolupráci. "Po páchateľoch policajti v súčasnosti intenzívne pátrajú. Ako náhle to situácia umožní, poskytneme vám k prípadu bližšie informácie," dodala polícia.   V prípade dokázania viny im za krádež s veľkou škodou hrozí 10 - 15 rokov vo väzení. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy