Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Policajti od rána zasahujú na policajnej akadémii v Bratislave. Má ísť o zneužívanie právomoci verejného činiteľa
Zdielať na

Policajti od rána zasahujú na policajnej akadémii v Bratislave. Má ísť o zneužívanie právomoci verejného činiteľa

BRATISLAVA / Desiatky policajtov už od rána zasahujú na policajnej akadémii v Bratislave. Akcia s krycím názvom "Učiteľ" má byť reakciou na podozrenie zo zneužitia právomoci verejného činiteľa. Z dôvodu rozsiahlej razie bolo na celý deň zrušené vyučovanie. Razia má prebiehať do neskorých večerných hodín.

Už ráno smerovali k akadémii desiatky označených a civilných policajných áut. Výnimkou neboli ani členovia zásahovej jednotky, ktorí chvíľu na to vbehli dnu. V priebehu niekoľkých minút obsadili celú budovu. Podľa rektorky malo ísť pravdepodobne o anonymné oznámenie. "Keď je niečo potrebné pre trestné konanie, je potrebné použiť aj takéto prostriedky. Všetko prebieha v súlade s trestným poriadkom," uviedla rektorka akadémie PZ Lucia Kurilovská.

Zásahová jednotka vtrhla dnu okolo pól ôsmej ráno. Polícia následne okolie akadémie uzavrela a študenti i pedagógovia museli budovu opustiť. Následne sa mali vytvoriť jednotlivé tímy, ktoré majú prehľadať všetky školské priestory.  "Čiže kancelárií a učební v rámci akadémie policajného zboru aj v súčinnosti s dozorujúcim prokurátorom a v plnej absolútnej súčinnosti našich pedagógov, aj mnou poverených osôb," pokračovala Kurilovská. 

Polícia má pracovať s verziou, že niekto z učiteľov mohol zneužívať svoju právomoc. Cieľom tejto akcie tak má byť snaha získať potrebné dokumenty, týkajúce sa študijných procesov ako sú napríklad aj výsledky študentov. "Čiže ak sú určité podozrenia, nech sa všetko vyjasní, objasní a vysvetlí. Viac informácií v zásade nemám," dodala Kurilovská. 

"Bližšie informácie k akcii "Učiteľ", ktorú vykonávajú policajti v Bratislave v súčasnosti nie je možné poskytnúť," informovala policajná hovorkyňa Veronika Slamková. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy