Jasno
18°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Andruskó opäť absolvoval niekoľkohodinový výsluch. Požiadali oň zástupcovia obvinených v kauze zavraždeného Basternáka
Zdielať na

Andruskó opäť absolvoval niekoľkohodinový výsluch. Požiadali oň zástupcovia obvinených v kauze zavraždeného Basternáka

BANSKÁ BYSTRICA / V Banskej Bystrici vo štvrtok niekoľko hodín vypovedal Zoltán Andruskó. O jeho opätovné vypočutie požiadali obhajcovia, ktorí zastupujú troch obvinených, vrátane Aleny Zsuzsovej, v prípade vraždy hurbanovského primátora Basternáka. Andruskó v tomto prípade vystupuje ako svedok.

Výsluch prebiehal za múrmi banskobystrickej väznice kde je Zoltán Andruskó vo väzbe. "Na požiadavku advokátov vo veci vraždy primátora Basternáka bol znova vypočutý pán Andruskó ako svedok, čiže k tomuto bol dnešný úkon. Odpovedal nám na otázky, ktoré sme mu dávali, k tomu by som sa nerád vyjadroval najmä z dôvodu taktiky obhajoby," uviedol advokát Štefan Neszméry.

​Bývalého primátora Hurbanova Basternáka zavraždili v lete 2010 pred jeho domom, bol to už tretí pokus o jeho fyzickú likvidáciu. Okrem Aleny Zsuzovej čelia v tomto prípade obvineniu aj dvaja muži, jedným z nich je bývalý Basternákov protikandidát v primátorských voľbách. Muž, ktorý na primátora strieľal si odpykáva 25-ročný trest, no odmietal prehovoriť o ďalších komplicoch či objednávateľovi, záujem prejavil až tento rok.

Kedy by mohlo byť vyšetrovanie prípadu ukončené sa ešte odhadnúť nedá. Samotní obhajcovia ešte plánujú navrhnúť ďalšie úkony.

Celý telefonický rozhovor so Štefanom Neszmérym si môžete vypočuť tu:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy