Polojasno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Nelegálni migranti už sú späť na Ukrajine. Polícia zistila, vďaka čomu sa dvanásti zmestili do jedného auta
Zdielať na

Nelegálni migranti už sú späť na Ukrajine. Polícia zistila, vďaka čomu sa dvanásti zmestili do jedného auta

STAKČÍN / Dvanásť nelegálnych migrantov, ktorí sa viezli natlačení v osobnom aute už vrátili späť na Ukrajinu. Hraniční policajti ich chytili pred dvoma dňami v obci Stakčín aj s prevádzačom. 25-ročného Ukrajinca už obvinili a hrozí mu 12 rokov za mrežami. Policajti zistili, vďaka čomu sa všetkých 12 cudzincov pomestilo do osobného auta. Pokračuje Katarína Kleknerová

Dvanásť nelegálnych migrantov bolo natlačených v pondelok v jednom osobnom aute. Viedol ho 25-ročný Ukrajinec. Za prevoz cudzincov bez príslušných povolení mal dostať 200 eur. Podľa informácií TV JOJ však vodič najprv tvrdil, že žiadne peniaze nedostal a tiež nevedel, že cudzinci v jeho aute sú nelegálni migranti.

Počas policajného zásahu prišlo jednému z migrantov nevoľno, preto k nemu museli privolať záchranárov. Policajtov prekvapilo najmä to, ako sa do osobného auta vmestil taký počet ľudí.

Ukázalo sa, že zadný priestor vozidla bol starostlivo upravený a prispôsobený na prevoz. "Vyšetrovateľ Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii po včerajších procesných úkonoch obvinil z prevádzačstva 25-ročného muža z Ukrajiny,"  informovala policajná hovorkyňa Denisa Bárdyová. Hrozí mu za to 7 až 12 rokov za mrežami.

Podľa zistenia polície šesť cudzincov pochádza z Bangladéša, štyria z Indie a dvaja zo Srí Lanky. Všetci boli vrátení späť na Ukrajinu.

Pozrite si reportáž o téme: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy