Zatiahnuté
10°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Zistenia TV JOJ: Z bývalého zástupcu riaditeľa Národnej jednotky finančnej polície Milana Mihálika je vyšetrovateľ
Zdielať na

Zistenia TV JOJ: Z bývalého zástupcu riaditeľa Národnej jednotky finančnej polície Milana Mihálika je vyšetrovateľ

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Milan Mihálik, ktorého predviedla koncom septembra polícia na výsluch, po štrukturálnych zmenách v Národnej kriminálnej agentúre už v NAKA nepracuje a je z neho radový policajt. Podľa zistení portálu Noviny.sk bol v rámci reorganizačných zmien preradený na pozíciu vyšetrovateľa a v polícii nezastáva žiadnu riadiacu funkciu.

Milan Mihálik je vyšetrovateľom od 1. 10. 2019. K osobe policajta Mihálika dopoludnia pre TV JOJ len krátko reagovalo Oddelenie komunikácie a prevencie PPZ SR: "V tejto súvislosti môžeme len povedať, že vami uvedená osoba nepracuje na NAKA."

Kde skončil Mihalik?

Zatiaľ čo Prezídium policajného zboru SR tají, kde bol policajt Mihálik pridelený, ministerstvo vnútra je už konkrétnejšie. Pre TV JOJ reagovala kancelária ministerky Sakovej: "Keďže ide o policajta, ktorý nie je zaradený v riadiacej funkcii,môžeme len potvrdiť, že je preradený v rámci okresného riaditeľstva Policajného zboru v Nitre." Samotný policajt Mihálik pre jojkársky portál potvrdil, že pracuje na pozícii vyšetrovateľa od 1.10.2019. 

Mihálika ešte ako zástupcu riaditeľa Národnej jednotky finančnej polície koncom septembra predviedli spolu s Pavlom Vorobjovom a Michalom Zubčákom detektívi Úradu inšpekčnej služby, a to pre prípad lustrovania novinára Jána Kuciaka.  Trojica policajtov figuruje v trestnom stíhaní pre prípad lustrácií novinára. Mihálika a Zubčáka vyšetrovatelia po výsluchu prepustili bez obvinení, trestne stíhajú Vorobjova. Ten s médiami naďalej nekomunikuje.

Mihálik v deň predvedenia reagoval bezprostredne po výsluchu, len cez svojho advokáta. "Vzhľadom na prebiehajúce sa vyšetrovanie klient sa momentálne nebude vyjadrovať," uviedol jeho právny zástupca Eugen Cimmermann.

Akú úlohu pri lustráciach neskôr zavraždeného novinára, či vôbec nejakú, mal ešte donedávna riadiaci policajt z Národnej jednotky finančnej polície NAKA, vyšetrovatelia naďalej zisťujú.

Pozrite si archívnu reportáž o téme: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy