Oblačno
Bratislava
Valér
18.4.2024
FOTO: Unikátne medzinárodné cvičenie v Lešti. Polícia cvičila boj proti biologickým zbraniam
Zdielať na
Krimi

FOTO: Unikátne medzinárodné cvičenie v Lešti. Polícia cvičila boj proti biologickým zbraniam

LEŠŤ / Polícia, spoločne v spolupráci s policajnými špecialistami z 20 krajín a z Europolu, sa zúčastnila veľkého medzinárodného cvičenia. Cieľom bolo precvičiť boj s kriminalitou v prostredí, ktoré malo byť kontaminované biologickými, chemickými a rádioaktívnymi látkami.

​Na výcvikom zariadení v Lešti sa uskutočnilo medzinárodné cvičenie organizované Agentúrou Európskej únie pre odbornú prípravu v oblasti presadzovania práva – CEPOL v spolupráci s Odborom odhaľovania nebezpečných materiálov a environmentálnej kriminality ÚKP P PZ so zameraním na forenzné vyšetrovanie v kontaminovanom prostredí. 

"Na cvičení sme simulovali kriminalistickú činnosť v prostredí, ktoré malo byť kontaminované biologickými, chemickými a rádioaktívnymi látkami," informuje polícia o cvičení. 

Zúčastnili sa ho policajní špecialisti z 20 krajín Európskej únie vrátane expertov zo Slovenskej republiky, Ukrajiny, Českej republiky a Europolu. 

Dovolenkári sa na Liptovskej Mare dočkali nečakanej atrakcie. Priehrada sa stala centrom cvičenia elitných policajtov z celého Slovenska. Viac vo videu: 

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy