Oblačno
15°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Ľudí skoro ráno prebudil požiar. Horeli kontajnery, osobné auto a strecha dvojgaráže
Zdielať na

Ľudí skoro ráno prebudil požiar. Horeli kontajnery, osobné auto a strecha dvojgaráže

VALASKÁ / Veľký požiar vypukol vo Valaskej pri Brezne. Skoro ráno tam zasahovali profesionálni aj dobrovoľní hasiči. V ulici horeli kontajnery, osobné auto a strecha dvojgaráže. Susedia sa snažili pred ohňom zachrániť aspoň uskladnené veci.

Ranný požiar vo Valaskej postavil na nohy susedov aj dobrovoľných hasičov. Pokojné ráno narušili plamene valiace sa z ulice, kde stálo zaparkované auto. Ako prvý zrejme začal horieť kontajner na smeti, od ktorého sa plamene rozšírili do okolia.

"To ma zobudila manželka, že dačo strieľa von, tak som išiel aj ja, auto už bolo v plameňoch. Tak som zobral hasičák veľký, zahasil som prístrojovku, motor, ale to vydržalo pár sekúnd a znova to horelo," vraví sused.

Stačilo tam pár minút a v plameňoch bolo nielen auto, ale aj strecha dvojgaráže. Majitelia sa preto snažili čo najrýchlejšie povynášať všetky veci, ktoré tam mali uskladnené.

"To by bola škoda za 100 tisíc euro, nie za 10 tisíc. Inakšie keby boli spali, tak sa zobudíme a už horíme. A zhorelo to za pár minút do tla. A potom sa chytila garáž, tak sme garáž hasili," dodáva sused. 

Pri požiari zasahovali nielen profesionálni hasiči z Brezna, ale aj miestni dobrovoľníci. Ohrozovala ich aj plynová nádrž v horiacom aute. "Bolo nebezpečie výbuchu, ale rýchlym zásahom štátnych a dobrovoľných hasičov sa zabránilo ako materiálnym škodám, tak aj ohrozeniam na životoch. Po našom príchode sme pomáhali pri otváraní strechy, dohášaní ohniska," uviedol dobrovoľný hasič Branislav Ujčík. 

Oheň sa síce hasičom podarilo dostať pod kontrolu, no stihol napáchať veľké škody. Príčina vzniku ešte známa nieje, zrejme ako prvý začal horieť kontajner. Sused si myslí, že niekto mohol vyhodiť špak od cigarety, alebo zápalku. 

Pozrite si archívnu reportáž o nedávnom požiari rodinných domov: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy