Skoro jasno
14°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Na diaľnici D1 sa potulovali kravy. Takmer spôsobili hromadnú kolíziu
Zdielať na

Na diaľnici D1 sa potulovali kravy. Takmer spôsobili hromadnú kolíziu

LIPTOV / Po severnej D1 behali v sobotu večer kravy. Štyri Jalovice ušli chovateľovi zo Závažnej Poruby. Nechýbalo veľa a takmer spôsobili hromadnú kolíziu. Z diaľnice ich napokon odohnali policajti.

Kravy, ktoré pobehovali po diaľnici neďaleko Liptovského Jána, spozorovali vodiči pred pol desiatou v sobotu večer. Zvieratám sa snažil vyhnúť mladý vodič, ktorý pri manévri narazil do zvodidiel.

Situáciu prišli urýchlene riešiť diaľniční policajti. Kravy po chvíli z diaľnice odohnali tou istou cestou, ktorou sa sem dostali, diaľničným privádzačom od Liptovského Jána.

Aby sa situácia nezopakovala, ďalší policajti išli 4 jalovice hľadať, súbežne sa snažili vypátrať ich majiteľa. Kým sme sa k nim s kamerou stihli priblížiť, kravy opäť zmizli v tme.

Na diaľnicu sa dostali cez lúky 

Na prekvapenie všetkých patrili chovateľovi zo Závažnej Poruby. Na diaľnicu sa dostali cez lúky po asi 4 kilometroch."Videl som kôl vytiahnutý, ale susedia s družstevnými, tak som bol v tom, že išli do družstevných, že sa zamiešali," hovorí majiteľ kráv. 

Jalovice napokon hľadal ich majiteľ do neskorej noci. S vodičom sa dohodol na náhrade škody. Nehodu policajti evidujú ako škodovú udalosť.

Kuriózny prípad na cintoríne. Na polícii oznámili, že pod hrobom sa niečo hýbe: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy