Zatiahnuté
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Muž z Bangladéša záhadne zomrel v lesoch nad nádržou Starina. Polícia už pozná výsledky pitvy
Zdielať na

Muž z Bangladéša záhadne zomrel v lesoch nad nádržou Starina. Polícia už pozná výsledky pitvy

STAKČÍN / O záhadnom úmrtí muža v lesoch nad vodárenskou nádržou Starina TV JOJ hovorila už pred mesiacom. Po našej reportáži sa ozvali jeho príbuzní z Bangladéša. Po tom, ako ho identifikovali, sa začala byrokratická tortúra, aby mohli telo previesť naspäť domov. Polícia už má výsledky pitvy.

Telo prišiel priamo do Stakčína identifikovať strýko a dvaja rodinní priatelia. Tí potvrdili, že nebohým je 36-ročný Bangladéšan. Na nehybné telo muža narazil turista začiatkom septembra v lesoch nad Starinou. Následnú medializáciu zaregistrovali Bangladéšania, žijúci v Anglicku. Práve ich príbuzný bol od 27. augusta nezvestný. Neváhali a pricestovali na Slovensko. Do poslednej chvíle verili, že to môže byť niekto iný. "Je to šokujúce, neuveriteľné. Má trojročnú dcéru, pracoval ako bankový manažér v Bangladéši," uviedla rodinná priateľka Suruja Begum.

​Po identifikovaní nebohého príbuzní odcestovali, no telesné pozostatky zostali v dome smútku v Stakčíne. Nasledovalo množstvo byrokratických úkonov, aby samospráva mohla telo odovzdať rodine. "Všetko sa udialo na základe výpovedí príbuzných a známych, potom ešte splnomocnenie od príbuzných z Bangladéša doložené písomne," vymenoval Miroslav Bober, starosta obce. Zároveň obci uhradili všetky náklady spojené s uložením nebožtíka. Ak by doklady nestihli doložiť za tak rýchly čas, obec by tu telo dlhšie držať nemohla. "Museli by sme pristúpiť k pochovaniu, nemáme mraziace zariadenie a už dlhšie by to nebolo únosné alebo by musel byť prevezený do iného zariadenia, ktoré je vybavené na nižšie teploty," vysvetlil starosta. 

Obhliadajúci lekár síce na mieste cudzie zavinenie vylúčil, no okolnosti úmrtia 36-ročného Bangladéšana boli nejasné. Polícia preto v prípade začala trestné stíhanie pre prečin usmrtenia. Vo veci nariadili pitvu. Polícia už pozná výsledky. "Bolo zistené, že bezprostrednou príčinou smrti bolo kardiorespiračné zlyhanie pri podchladení," informovala Jana Ligdayová, hovorkyňa KR PZ Prešov. Ako sa bankový manažér pracujúci v ukrajinskej Odese dostal do lesov nad Starinou stále prešetrujú. "Sme radi, že sme mohli pomôcť rodine zosnulého a on sa takto dostal naspäť domov, kde bude pochovaný podľa zvyklostí krajiny," dodal starosta. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy