Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Telo nájdeného nezvestného muža prišli identifikovať jeho príbuzní z cudziny
Zdielať na

Telo nájdeného nezvestného muža prišli identifikovať jeho príbuzní z cudziny

STAKČÍN / Pred týždňom sme v Krimi hovorili o náleze tela nebohého muža v lesoch nad Starinou. Pri sebe nemal doklady a tak nebolo jasné, o koho ide. Na správu však zareagovali Bangladéšania, žijúci vo Veľkej Británii. Nasadli do lietadla a priamo do Stakčína prišli identifikovať telo. Do poslednej chvíle dúfali, že to nemusí byť ich príbuzný.

Zariadila to náhoda. Bezvládne telo našiel nad vodárenskou nádržou Starina turista. O koho išlo nebolo jasné. Obhliadajúci lekár cudzie zavinenie vylúčil.

"Nájdený muž bol vo veku 25 až 30 rokov. Nemal pri sebe žiadne doklady," hovorí Jana Ligdayová, hovorkyňa KR PZ Prešov.

Správu však zachytili Bangladéšania, žijúci v Británii. Práve ich rodinný priateľ bol nezvestný od 27. augusta.

"Má trojročnú dcéru, pracoval ako bankový manažér v Bangladéši. Kontaktovala som slovenského vysokého komisára vo Veľkej Británii a požiadala som ho viac informácií," hovorí Suruja Begum, rodinná priateľka.  

Keďže telo mladého muža bolo nájdené v katastri obci Stakčín, pozostatky previezli do domu smútku práve v tejto obci.

"Musí byť identifikované, musí byť protokol vystavený, aby sme na základe toho vystavili úmrtný list a potom vydať telo na transport do domovskej krajiny," povedal starosta obce Stakčín Miroslav Bober.

Bangladéšania prišli muža identifikovať rovno do Stakčína. Tvrdia, že muž istý čas pracoval v ukrajinskej Odese v callcentre, no ako sa dostal do našich končín nevedno. Bolo okolo deviatej večer, keď mladíkovi príbuzní potvrdili tú najhoršiu správu.

"Jeho strýko je tu so mnou, ja som rodinná priateľka. Je to šokujúce, neuveriteľné. Jeho manželka stále verí, že je v nemocnici. Neviem, ako jej to povieme, nemám na to energiu," hovorí Suruja Begum.

"Bol na našej svadbe pred piatimi rokmi. Veľmi pekný mladý muž," vraví Abdul Shahid, rodinný priateľ. 

Rodina chce ďalej pátrať po tom, ako sa muž dostal z Odesy až k Starine a prečo zomrel.

"Polícia vo veci vedie trestné stíhanie pre prečin usmrtenia," potvrdila Jana Ligdayová.

"Za celú našu rodinu sa chcem poďakovať polícii, záchranárom, vám všetkým. Verím, že sa podarí vypátrať, čo sa nášmu priateľovi vlastne stalo, ako sa tu dostal a ako zahynul," povedala Suruja Begum.

Zariadiť prevoz tela do zahraničia nie je jednoduchý proces:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy