Skoro jasno
20°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
S elektrinou pracoval celý život, stala sa mu však osudnou. Zachrániť sa ho už nepodarilo
Zdielať na

S elektrinou pracoval celý život, stala sa mu však osudnou. Zachrániť sa ho už nepodarilo

KOŠICE / Na Leteckej fakulte Technickej univerzity v Košiciach došlo k tragédii. 62-ročného zamestnanca, ktorý bol dlhoročným odborníkom a revíznym technikom, našli kolegovia bez známok života. Muža zo zatiaľ nezistených príčin zasiahol elektrický prúd.

Muž bol dlhoročným zamestnancom fakulty. Za nešťastnou udalosťou s najväčšou pravdepodobnosťou stála náhla nevoľnosť. 

Nebohého šesťdesiatnika našiel kolega na jednej z chodieb v budove. Okamžite zavolal záchranárov, tí sa muža pokúšali oživiť, to sa im už, žiaľ, nepodarilo. 

Na miesto smerovali i policajní vyšetrovatelia. Podľa informácií z fakulty išlo o mimoriadne zodpovedného pracovníka, ktorý s elektrinou pracoval celý život. "Bol osvedčený a držiteľom všetkých požadovaných certifikátov," potvrdzuje prodekan fakulty Marek Košuda. 

Bol osvedčený a držiteľom všetkých požadovaných certifikátov. Presnú príčinu smrti určí nariadená zdravotno-bezpečnostná pitva. "Mal zranenia na hlave, ale to je málo k tomu, aby človek sa vedel k tomu kompetentnejšie vyjadriť, čo spôsobilo smrť," vysvetľuje obhliadajúci lekár Otto Mižík. 

Smrť zamestnanca vyšetruje aj inšpektorát práce. Polícia začala trestné stíhanie pre podozrenie zo spáchania trestného činu usmrtenia. 

Zrážka traktora s autom si vyžiadala dvoch zranených. Po 14-ročného chlapca letel vrtuľník: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy