Oblačno
14°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Stretnutie tínedžerov sa skončilo roztržkou. Do potýčky sa dostali s mestským policajtom
Zdielať na

Stretnutie tínedžerov sa skončilo roztržkou. Do potýčky sa dostali s mestským policajtom

VEĽKÝ MEDER / Hlučné deti na sídlisku vo Veľkom Mederi chcel schladiť muž, ktorý je zamestnaný ako mestský policajt. V tom čase nebol v službe. Skončilo sa to fackou a vzájomným sácaním. Incidentu by prospelo ospravedlnenie, keďže neprichádzalo, účastníci nakoniec skončili na polícii.

Náhodné stretnutie 4 chlapcov a 4 dievčat na lavičkách na sídlisku vo Veľkom Mederi skončilo na polícii."Ja som ich pustila o deviatej dole, aby sa trocha poprechádzali a na desiatu sa mali vrátiť, ale po 20 minútach mi volala, že sa niekto do nich,.." opisuje mama Terézia. 

V sprievode 18-ročnej študentky si do neďalekého parku vyšla jej 14-ročná sestra s kamarátkou. Na vedľajšiu lavičku si prisadli spolužiaci mladšej sestry. "Chalani začali kričať a ja som im povedala, aby boli ticho," opisuje udalosti Veronika. Na hluk štyroch pubertiakov, krátko pred pol desiatou večer, reagoval aj obyvateľ približne 50 metrov vzdialeného paneláku - príslušník mestskej polície, ktorý bol v tom čase mimo služby. 

"Prišiel dole ten pán a začal kričať na moju sestru, prečo ona kričí a kde bývame a také veci a ešte horšie, povedala som jej, aby bola ticho a nič nepovedala," vraví Veronika. Ale to vraj už ruka muža vyletela a mierny pohlavok pristál na Veronikinej sestre. "Povedala som pánovi, aby nebil moju sestru, a on ma sotil na lavičku, a začal kričal, že choďte do ...," pokračuje Veronika. 

Muž, ktorý v práci dohliada na verejný poriadok, pred nami uznal, že reagoval trocha nervóznejšie. Dôvodom mali byť podľa neho flegmatické poznámky a neúcta. "Decká pod oknami boli hlučne, nikomu som nedal facku, rušili nočný kľud," povedal mestský policajt. 

"Nebolo po desiatej, môžem ukázať aj na telefóne o desiatej už boli hore," stojí si za svojim matka dievčat. "Polícia vykonáva v danej veci objasňovanie priestupku proti občianskemu spolunažívaniu. Policajt vykonáva výsluchy osôb," informovala policajná hovorkyňa Mária Linkešová. 

"Mestský policajt by sa mal vedieť správať, tak v čase služby, ako aj mimo času služby. Túto skutočnosť s ním určite budeme konzultovať. Počkáme si na závery vyšetrovania," uviedol asistent primátora mesta Kamil Keszegh. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy