Oblačno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Dva prípady pokusu o vraždu v Trnavskom kraji. Iba 18-roční násilníci útočili nožmi
Zdielať na

Dva prípady pokusu o vraždu v Trnavskom kraji. Iba 18-roční násilníci útočili nožmi

TRNAVA / Cez víkend sa v Trnavskom kraji odohrali až 2 pokusy o vraždu. A v oboch prípadoch boli násilníci ešte tínedžeri, ktorí sa kuchynským nožom pokúsili zavraždiť svojich blízkych.

Prvý prípad sa odohral v noci z piatka na sobotu v Dunajskej Strede.18-ročná dievčina po slovnej hádke bodla svoju tetu 25 cm kuchynským nožom do krku a porezala ju na hlave a rukách. "Žena utrpela bodnorezné poranenia na viacerých častiach tela. Záchranári ju po prvotnom ošetrení previezli do nemocnice. Počas prevozu bola pri vedomí a v stabilizovanom stave," informovala Kredatusová. 

"Vyšetrovateľ zadržal len 18-ročnú ženu a obvinil ju z pokusu vraždy. Čo bolo motívom jej konania, polícia zisťuje. Vyšetrovateľ zároveň spracoval podnet pre prokurátora na väzobné stíhanie," informovala policajná hovorkyňa Martina Kredatusová. 

Druhý prípad sa odohral v nedeľu dopoludnia o 34 kilometrov ďalej v obci Kajal. 18-ročný mladík bodol kuchynským nožom do boku 51-ročného priateľa jeho matky. V tomto prípade našťastie nôž nezasiahol dôležité orgány. Zraneného muža previezli do galantskej nemocnice. "Podľa informácii z volania na tiesňovú linku 155 muža údajne napadol blízky príbuzný. Záchranári po príchode na miesto pacienta ošetrili, mal bodné poranenie v oblasti hrudníka a transportovali ho do nemocnice," uviedla Alena Krčová, hovorkyňa záchranárov. 

Mladík skončil v rukách polície za ublíženie na zdraví. Podľa psychológov práve kuchyňa je z celej domácnosti najčastejším miestom, pri ktorom dochádza k útokom za použitia noža.

Pozrite si archívnu reportáž o tom, ako tínedžeri surovo prepadli muža: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy