Zatiahnuté
17°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Tomáš ponúkal smartfóny za polovičné ceny. Na podvode zarobil viac ako 17 tisíc eur
Zdielať na

Tomáš ponúkal smartfóny za polovičné ceny. Na podvode zarobil viac ako 17 tisíc eur

BANSKÁ BYSTRICA / Za podvody s mobilmi skončil vo väzbe. Tomáš ponúkal najnovšie modely smartfónov za polovičné sumy. Ľudia, ktorí mu naleteli, síce peniaze poslali, no k novým telefónom sa nedostali. Podľa polície sa mladý muž takto obohatil o viac ako 17 tisíc eur.

Nalákal ich na špičkové telefóny. Ľudia takpovediac naleteli inzerátu 26-ročného Banskobystričana. Za najnovšie modely smartfónov nepýtal 1400, ale iba 700 eur. Peniaze žiadal od kupujúcich dopredu. Po zaplatení však žiadny mobil neposlal.

"Dokopy som mu dal 1600 eur s tým, že následne prišli výhovorky, že prečo sa to nedá," uviedol jeden z oklamaných. Tomáša vyšetrovateľ obvinil z pokračujúceho zločinu podvodu a muž skončil v policajnej cele. Nepodvádzal iba s mobilmi, ale podľa policajných obvinení aj pri predajoch áut.

"Štyroch ľudí podviedol tak, že ponúkol na predaj mobily za polovičné ceny, zobral peniaze a mobily nedodal, v dvoch prípadoch vystupoval ako sprostredkovateľ kúpi a predaja ojazdeného auta," vraví policajná hovorkyňa Mária Faltániová. 

​Okresný súd rozhodoval o väzbe, netrvalo to ani hodinu. "Bol vzatý do väzby a k dôvodom sa vyjadril vo veľmi skrátenej verzii," povedal jeho obhajca Juraj Remšík. 

Podvody, za ktoré čelí obvineniu, ho tak dostali za mreže. Zo súdu ho eskortovali priamo do ústavu na výkon väzby. Ľudí podľa polície obral o tisícky eur. "Získal takto viac ako 17 600 eur," dodala Faltániová. 

Pozrite si archívnu reportáž o komickom podvodníkovi: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy