Polojasno
22°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Na strednom Slovensku vyčíňa podvodník: Mladík si objednal drevo a zaplatil zálohu, nedostal späť ani jedno
Zdielať na

Na strednom Slovensku vyčíňa podvodník: Mladík si objednal drevo a zaplatil zálohu, nedostal späť ani jedno

ZVOLEN / Na chalupu si objednal drevo za 180 eur, no zdá sa, že naletel podvodníkovi. Zvolenčan totiž doteraz nemá ani drevo, ani peniaze. Muž, u ktorého si drevo na kúrenie objednal peniaze nevrátil a keď sa mladý Zvolenčan obrátil na políciu, nasledovali vyhrážky.

Mladík potreboval drevo na kúrenie, inzerát na banskobystrického dodávateľa si našiel na internete a zaplatil 40-eurovú zálohu. V deň, keď mu mali drevo na chalupu doviezť, sa ale začali diať zvláštne veci. "Volal som ráno o ôsmej, a že mu spadol mobil do vody,"  uviedol poškodený Ján Minarovitš. Hodiny pribúdali a s nimi aj počet výhovoriek prečo dodávka dreva mešká."Povedal, že zaspal šofér -  a o hodinu, že dostal defekt na Sliači," pokračoval. Dreva sa ani po opakovaných telefonátoch nedočkal. Žiadal preto vrátenie zálohy. "Povedal, že si už vypil a zháňa šoféra, ktorý by ho doviezol," opísal reakciu muža, ktorý mu mal dať drevo. 

Jánovi došla trpezlivosť potom, čo sa mu dodávateľ dreva začal vyhrážať, a prípad oznámil na polícii. Zistil, že nepodviedol iba jeho. "V Kežmarku to urobil, oklamal jedného pána zhruba o 107 eur, vo Fiľakove pána oklamal o 180 eur. Na prokuratúre povedali, že je toho viac čo riešia," poznamenal Ján. "

"Polícia vo Zvolene v tejto súvislosti prijala oznámenie a vec objasňuje ako priestupok voči majetku," vyjadrila sa policajná hovorkyňa Mária Faltániová. 

S mužom sme sa pokúšali spojiť telefonicky aj my, no nepochodili sme. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy