Zatiahnuté
10°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Na pošte v Senici explodoval balík. Podľa informácií TV JOJ mal byť ďalej odoslaný adresátovi
Zdielať na

Na pošte v Senici explodoval balík. Podľa informácií TV JOJ mal byť ďalej odoslaný adresátovi

SENICA / Na pošte v Senici došlo k explózii zásielky. V balíku sa totiž nachádzali náboje do signálnej pištole. Na miesto dorazili všetky záchranné zložky. Pracovníčku pošty previezli na pohotovosť.

Podľa informácií TV JOJ mal byť balíček ďalej odoslaný adresátovi, k tomu už ale nedošlo. Ako prvý o udalosti informoval portál seničan.sk. 

"Na pošte Senica 1 Slovenská pošta zaznamenala v poobedňajších hodinách zásielku s obsahom, pre ktorý platí zákaz prepravy v súlade s Poštovými podmienkami. Z jednej listovej zásielky pri vykladaní zásielok začali vylietať čiastočky, ktoré  patrili slepým nábojom uloženým v krabičke v listovej zásielke,"  vyjadrila sa k situácii špecialistka pre styk s verejnosťou Slovenská Pošta Eva Rovenská. 

Jedna zo zamestnankýň pošty bola nanešťastie v blízkosti balíka, ktorý v zápätí vybuchol. Žena utrpela povrchové poranenia, následne skončila v rukách lekárov. Na miesto záchranári ale nesmerovali, skončila na pohotovosti.  "Na mieste zasahujú policajti, ktorí sa prípadom začali zaoberať. Pracovníčka, ktorá so zásielkou manipulovala, utrpela len drobné poranenie. K zraneniu iných osôb nedošlo, polícia okolnosti udalosti preveruje," informovala v stredu poobede policajná hovorkyňa Martina Kredatusová. 

Priestory pošty prehľadával aj pyrotechnik. "Obsah zásielky bol zaistený a podrobí sa znaleckému skúmaniu na kriminalisticko-expertíznom ústave policajného zboru. Polícia začala trestné stíhanie pre prečin všeobecného ohrozenia," dodala policajná hovorkyňa. 

"Slovenská pošta okamžite zaistila priestor pobočky a skontaktovala príslušníkov polície. Slovenská pošta chce dôrazne upozorniť ľudí, že v zásielkach je striktne zakázané posielať akékoľvek predmety, ktoré patria do skupiny Výbušných látok a predmetov v súlade s Poštovými podmienkami a medzinárodne platnými aktami poštovej únie," dodala  Rovenská.

Ktoré predmety nemôžete zasielať poštou?

  • Výbušné látky a predmety
  • Jedy
  • Omamné a psychotropné látky
  • Jadrové materiály
  • Rádioaktívne látky
  • Vysoko rizikové chemické látky
  • Živé zvieratá
  • Ohrozené druhy voľne žijúcich živočíchov a voľne rastúcich rastlín

Podobnú situáciu zažil aj mladý muž. V rukách mu vybuchol balík, žiaľ prišiel o život:   

Súvisiace články

Najčítanejšie správy