Polojasno
12°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Martin (25) sa postavil pred okresný súd. Vyšetrovanie ukázalo, že jeho sestra nezomrela pri náhodnom páde zo schodov
Zdielať na

Martin (25) sa postavil pred okresný súd. Vyšetrovanie ukázalo, že jeho sestra nezomrela pri náhodnom páde zo schodov

ČADCA / Dvadsaťpäťročného Kysučana z Rakovej obvinili policajti zo zabitia. Vyšlo totiž najavo, že jeho staršia sestra Marta nezomrela pri náhodnom páde zo schodov, ale na následky brutálneho útoku pravdepodobne zo strany brata. Martina policajti zadržali v stredu, vypočuť a následne obviniť ho ale mohli až potom, čo vytriezvel. Z policajnej cely ho predviedli na okresný súd v Čadci.

Pitva preukázala, že Marte na druhý svet niekto pomohol a podľa polície to mal byť práve Martin. "Ženu mal zozadu udrieť do hlavy počas schádzania zo schodov," vyjadrila sa policajná hovorkyňa Jana Balogová. No keď Marta zostala nehybne ležať na zemi namiesto toho, aby privolal záchranárov, ešte na ňu fyzicky zaútočil. Kopal ju do hlavy až kým mu v útokoch nezabránil ďalší člen rodiny," pokračovala Balogová.  "Bol som pritom ako padala, ja som s ňou ešte aj hýbal. Mňa obvinili, lebo som do nej ešte aj kopol, no tak to vyšlo," prehovoril obvinený Martin. Bratia sestru nechali v dome v ležať bez akejkoľvek pomoci na zemi. 

O väzba mladíka rozhodoval sudca Okresného súdu v Čadci. Martin priznal, že bol v čase skutku opitý. Tvrdil, že sestre so schodov nepomohol.  Sudca ho napokon z preventívnych dôvodov poslal do vyšetrovacej väzby. Susedia na kameru hovoriť nechceli no potvrdili, že v rodine je problémom alkohol a ani bitky neboli neobvyklé. Práve najmladší Martin mal svoju sestru často biť, o čom svedčili vraj aj jej modriny. Susedia jej aj dohovárali, no trestné oznámenie, dnes už nebohá žena, na svojho brata vraj podať nechcela. 

K brutálnemu útoku došlo aj pred pár dňami pri Galante. Muž mal sekerou napadnúť svojho brata:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy