Polojasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Rastislav po nehode nafúkal viac ako 3 promile. Súd mu uložil trest, ktorý potešil najmä starostu
Zdielať na

Rastislav po nehode nafúkal viac ako 3 promile. Súd mu uložil trest, ktorý potešil najmä starostu

HUMENNÉ / Nafúkal 3 a pol promile a priznal, že síce mohol niekoho zabiť, no nezabil. Iste si pamätáte na dvojicu mužov, ktorá sa s autom prevrátila na strechu. Chlapi boli takí opití, že nedokázali stáť na nohách. Vodiča však sudca do väzenia neposlal. Uložil mu trest, ktorý potešil starostu obce, kde vinník býva. 

"Ja som v živote nikoho nezabil, mohol som ale nezabil som," takto ešte začiatkom júna reagoval opitý vodič bezprostredne po tom, ako sa s autom prevrátil na strechu v obci Hažín nad Cirochou. "Dychová skúška u vodiča dosiahla hodnotu takmer 3,5 promile," informovala policajná hovorkyňa Jana Ligdayová. 41-ročnému Rastislavovi zhruba po troch mesiacoch od nehody uložil sudca Okresného súdu v Humennom trest. "Obvinený z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky bol trestným rozkazom uznaný za vinného zo spáchania skutku v zmysle obžaloby a bol mu uložený trest povinnej práce vo výmere 300 hodín," uviedla hovorkyňa súdov v Prešovskom kraji  Ivana Petrufová. 

Tie si odpracuje v rámci verejnoprospešných prác. Podľa slov starostu, v obci chýbajú aktivační pracovníci, každá ruka sa mu preto zíde. "Samozrejme potešil som sa, je to šikovný a technicky zručný chlapec," povedal starosta obce Kamienka Benjamín Bláha. 

Rastislav bude pracovať iba vtedy, keď ho starosta obce bude potrebovať. "Týkalo by sa to kosenia, natierania lávok, odhŕňanie snehu z chodníkov, údržba cintorína, hrabanie lístia popadaného," pokračoval starosta. 300 hodín by si mohol odrobiť za dva až šesť mesiacov. "My potom budeme posielať mesačné výkazy, koľko hodín na základe evidencie odpracoval skutočne," vysvetlil Bláha.

Okrem toho, muž svoj vodičský preukaz tak skoro neuvidí. "Zároveň bol obvinenému uložený trest zákazu činnosti spočívajúci v zákaze viesť motorové vozidlá všetkého druhu a to v trvaní 8 rokov," uviedla ďalej Ivana Petrufová. 
O reakciu sme chceli požiadať aj 41- ročného Rastislava, doma sme ho však nezastihli. Po telefóne nám však povedal, že s rozsudkom je spokojný. Rastislav je otcom malého prváčika. Hlavne kvôli nemu je rád, že nedostal príliš prísny trest. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy