Oblačno
17°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Falošný plastický chirurg Yassin Ghazi pre TV JOJ povedal, že sa cíti byť nevinný
Zdielať na

Falošný plastický chirurg Yassin Ghazi pre TV JOJ povedal, že sa cíti byť nevinný

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Falošný plastický chirurg Yassin Ghazi, ktorého zadržala polícia už spoznal svoj trest. Sudca okresného súdu rozhodol, že Yassin dostal monitorovací náramok. Nemôže opustiť Slovensko, musí odovzdať všetky doklady a nesmie vykonávať činnosť plastického chirurga. Trestné konanie ale pokračuje. Falošného plastického chirurga Yassina G. zadržala slovenská polícia. Muž mal poškodiť zdravie viacerým klientom. Mediálne známeho doktora, ktorý mal podľa kontrolných úradov prevádzkovať ilegálnu kliniku plastickej chirurgie v centre mesta, už takmer 48 hodín zadržiava bratislavská polícia.

 "OS BA I. o návrhu okresnej prokuratúry BA I. o vzatí vo väzby rozhodol tak, že obvineného nevzal do väzby a ponechal ho na slobode," uviedol hovorca okresného súdu Pavol Adamčiak. Úplne slobodný exlekár ale nebude. "Nahradil väzbu dohľadom probačného a mediačného úradníka s použitím technického prostriedku na kontorolu jeho pohybu," dodal Adamčiak. 

Sudca obvinenému Yassinovi zakázal aj opustiť Slovensko, a to počas trestného stíhanie v jeho veci. Okrem toho mu uložil aj povinnosť okamžite odovzdať svoje cestovné doklady. Samotný bývalý plastický chirurg ale vinu popiera. "Som nevinný a budem doma," povedal pre TV JO Yassin Ghazi. 

Na muža, ktorý robil operačné zákroky bez požadovaného vzdelania sa sťažovalo viacero pacientov. "Zadržaný 41-ročný muž čelí obvineniu zo zločinu poškodenia zdravia. Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva policajného zboru v Bratislave I podal podnet k podaniu návrhu na vzatie obvineného do väzby," uviedla hovorkyňa bratislavských krajských policajtov Lucia Miháliková. 

Pritom podozrenie na nekalé praktiky mal v januári potvrdiť aj rakúsky súd. Odsúdil ho na dvojročnú podmienku. Aj preto náš súd rozhodol o ďalších obmedzeniach. Napríklad to, že nesmie vykonávať činnosť plastického chirurga. Obvinený muž ale tvrdí, že bol vždy na Slovensku. "Jasné, že som bol vždy tu," dodal Ghazi. 

"Pokiaľ súd rozhodoval nahradením väzby takýmto spôsobom, tak je to prejav určitej dôvery v páchateľa a to, že bude plniž povinnosti, ktoré mu budú uložené," uviedol advokát Milan Ficek

Bratislavský samosprávny kraj stopol činnosť súkromnej kliniky, na ktorej mal obvinený Yassine operovať, ešte v roku 2016. Chýbali jej potrebné povolenia na plastické operácie. Bývalému lekárovi teraz hrozí väzenie na minimálne tri roky.

V Rakúsku dostal stopku

Zahraničného lekára, ktorý študoval na Slovensku medicínu, polícia obvinila z poškodenia zdravia viacerým klientkám, ktorým mal vykonávať transplantácie prsných implantátov. Hlavný krajský lekár bratislavskej VÚC sa vyjadril, že boli vykonávané tríznivým spôsobom. Podľa TV JOJ prokurátor na doktora podal väzobný návrh. Sudca pre prípravné konanie má rozhodovať už dnes dopoludnia.

 Televízia JOJ kontaktovala advokáta obvineného lekára. Ten sa vyjadril, že klient a jeho rodina nemajú záujem o medializáciu prípadu. Yassine G. je v cele policajného  zadržania v budove policajného prezídia.

V januári skončil Yassin G. na súde v Rakúsku. Ten potvrdil podozrenie na nekalé lekárske praktiky. V Rakúsku tak dostal trest. Do Viedne sa presunul po zlyhaní v Bratislave. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy