Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Muža brutálne napadli v trolejbuse. Obaja útočníci boli zrejme nadrogovaní
Zdielať na

Muža brutálne napadli v trolejbuse. Obaja útočníci boli zrejme nadrogovaní

ŽILINA / Jozef zo Žiliny zažil pri cestovaní mestskou hromadnou dopravou surový útok dvoch mužov. Vraví, že obidvaja boli zrejme nadrogovaní. Ešte predtým, ako ho napadli, jeden z nich povedal, že sa potrebuje na niekom vybúriť.

Keď sa Jozef viezol v trolejbuse, na jednej zastávke pristúpili dvaja mladíci, ktorí si sadli blízko neho. Boli dosť hluční, takže nemohol nepočuť ich rozhovor. "Ten jeden začal rozprávať, že to, čo si dali, muselo mať dobré "grády", lebo že je strašne "naspídovaný", že sa musí niekde vyventilovať," opisuje situáciu napadnutý muž. 

Podľa jeho slov, najprv na neho len zazerali. Naznačil im, aby ho nechali na pokoji. Lenže, keď trolejbus zastavil, provokácie pokračovali. "Ten, čo bol taký "naspídovaný", ten, keď sa otvorili dvere, vystúpil. Začal tam ziapať ako šialený, že vystúp," dodáva napadnutý muž. 

Jozef vystúpil v dobrej vôli, že im dohovorí, aby neboli takí agresívni. "V tom prišla rana. Začali sme zápasiť, skončili sme na zemi, lenže v tom pribehol ten druhý a ten mi skočil na hlavu," vysvetľuje.

Zastal sa ho vodič 

42-ročný Žilinčan je veľmi vďačný vodičovi trolejbusu za to, že sa nezachoval ako zbabelec a pribehol mu na pomoc. "Sa ma zastal, kričal na nich, nech ma nechajú, lebo ma zabijú," hovorí. 

"Okamžite kontaktoval dispečerské riadenie a následne zavolal aj rýchlu zdravotnú pomoc," informuje riaditeľ DPMŽ Ján Barienčík. 

Absolvovať musel viaceré vyšetrenia 

"Pacienta sme prijali na urgentnom prijme, musel absolvovať röntgenové a neurologické vyšetrenie, aby sme vylúčili otras mozgu, zároveň sme mu ošetrili tržnú ranu nad ľavým obočím," upresňuje Lenka Záteková, hovorkyňa FNsP Žilina. 

Prípadom sa už zaoberá aj polícia, ktorá sa snaží dvojicu bitkárov vypátrať. "Na prípade intenzívne pracujeme a vykonávame všetky potrebné úkony a opatrenia za účelom objasnenia skutku a určenia jeho právnej kvalifikácie," potvrdila hovorkyňa KR PZ Žilina Jana Balogová. 

V priebehu dvoch hodín sa stal železničiar v Krompachoch obeťou dvoch trestných činov. Najprv ho okradli, potom dostal poriadnu nakladačku. Pár dní si pre ťažké zranenia musel poležať v nemocnici. Viac vo videu: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy