Oblačno
25°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Po hádke bodla muža niekoľkokrát nožom do hrude. Svoju úlohu zohral aj alkohol
Zdielať na

Po hádke bodla muža niekoľkokrát nožom do hrude. Svoju úlohu zohral aj alkohol

HUMENNÉ / Hádka medzi mužom a ženou v humenskom paneláku dopadla tak, že muž skončil v nemocnici a 41-ročná žena v policajnej cele. Po slovnej roztržke ho niekoľkokrát bodla kuchynským nožom do hrude. Policajti prípad riešia ako ublíženie na zdraví.

Všetko sa udialo za dverami bytu v jenom z panelákov na druhom poschodí na Námestí slobody. Okolo pol jedenástej v noci prišli hasiči, záchranári aj policajti.

Na tiesňovú linku sa obrátili viacerí susedia po tom, ako z bytu počuli hádky a krik. "Medzi 41-ročnou ženou a 31-ročným mužom došlo k vzájomným nezhodám," približuje hovorkyňa KR PZ Prešov Jana Ligdayová. 

Dostať sa do bytu však nebolo jednoduché. Dvere nik neotváral a nebolo jasné, čo vlastne deje vo vnútri. Zasiahnuť museli hasiči a napokon bola nevyhnutná aj pomoc záchranárov. "Za asistencie polície otvorili byt pomocou páčidiel a sprístupnili ho záchranným zložkám," poznamenal Marek Pavlov, riaditeľ OR HaZZ Humenné. 

"Po slovnom konflikte nasledoval aj fyzický útok, pri ktorom žena kuchynským nožom zranila muža v oblasti hrudníka a ruky," informuje Ligdayová. "Povedala, že ho bodla. A bolo počuť, že ho bodla pod ľavé rebro," opisuje jedna zo susedov. 

Mal bodnú ranu v pravej časti hrudníka 

Policajti v tomto prípade začali aj trestné stíhanie a to vo veci prečinu ublíženia na zdraví v štádiu pokusu. "Muž mal bodnú ranu v pravej časti hrudníka a tiež reznú ranu v oblasti pravej ruky. Bol však mimo ohrozenia života, pri plnom vedomí a s posádkou komunikoval," dopĺňa hovorkyňa záchranárov Katarína Načiniaková. 

Kým bol muž v opatere lekárov, policajti žene obmedzili osobnú slobodu a skončila na oddelení. Podľa našich informácií z prostredia vyšetrovania mal byť výsledok dychovej skúšky u oboch asi dve promile. Ženu mali v utorok zo zadržania prepustiť, no doma sme ju nenašli. Zo skutku ju zatiaľ neobvinili. Viacerí susedia nám mimo kamery povedali, že spoza dverí tohto bytu počuť krik a hádky neraz.

Udrel ho do tváre a nožom opakovane bodol do hrudníka. Hádka opitých mužov sa skončila smrťou: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy