Jasno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Vodiči na diaľnici ostali v šoku. Z noci sa oproti nim rútil chodec na kolobežke
Zdielať na

Vodiči na diaľnici ostali v šoku. Z noci sa oproti nim rútil chodec na kolobežke

POĽSKO/DIAĽNICA A2 / Vodič dodávky sa uprostred tmavej noci na diaľnici dostal do skutočne nečakanej situácie. V protismere pred ním sa objavilo rýchlo sa približujúce svetlo. Nebolo to však žiadne vozidlo, ale chodec na elektrickej kolobežke.

Video, na ktoré sa práve pozeráte vzniklo na poľskej diaľnici A2 začiatkom septembra. Neznámy muž v noci na elektrickej kolobežke ohrozoval premávku. "Išiel v protismere na elektrickej kolobežke. Bola to veľmi nebezpečná situácia," informovala hovorkyňa polície Barbara Szczerba. 

Ako sa neskôr ukázalo, muž si potreboval zrejme doplniť palivo do auta na benzínovej stanici a nechcelo sa mu ísť pešo. Po natankovaní a zaplatení totiž vyrazil do smeru, z ktorého prišiel, opäť na kolobežke. "Išlo o naozaj veľkú odvahu. Nám sa podarilo zabezpečiť ďalšie kamerové záznamy a po mužovi pátrame," uviedla vyšetrovateľka Anna Zbroja. 

Poľské právne predpisy ale nedovoľujú prevádzkovanie kolobežky inde ako na chodníku. Pokiaľ s ňou idete po ceste, máte problém. "V zmysle právnych predpisov je dovolené využívať elektrickú kolobežku iba na chodníkoch, pretože jej používateľ je stále považovaný za chodca. Na diaľnicu vstúpiť nesmie," potvrdila Barbara. 

Vodič pravdepodobne pochádzajúci z Litvy si tak vyrobil veľký problém. V prípade, že ho policajti vypátrajú, mu hrozí pokuta až vo výške niekoľkých stoviek eur.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy