Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Ohniská, vulgárne obrázky a neporiadok. Športový areál sa stal terčom vandalov, podozrivé sú deti
Zdielať na

Ohniská, vulgárne obrázky a neporiadok. Športový areál sa stal terčom vandalov, podozrivé sú deti

RAJEC / Rozstrihnuté oplotenie, fľaše od alkoholu či vulgárne obrázky. Športový areál v Rajci sa stal opäť terčom vandalov. Podozrivými sú aj školopovinné deti, zadržať ich však nie je jednoduché.

Namiesto toho, aby deti využili športový areál a možnosti, ktoré im ponúka, rozhodli sa ho ničiť. "Vandalizmus mrzí vždy a o to viac, že je to na pozemku mesta a majetku mesta," povedal Milan Lipka, primátor Rajca. "Žiaľ bohu sa toho dopustili maloleté deti z Rajca a to je smutné," poznamenal  Rastislav Ťažký, veliteľ MsP. Areál ponúka "freestailové" rampy, futbalové a hokejbalové ihrisko a aj tenisové kurty, a práve tie sa naposledy stali stredobodom pozornosti vandalov. Prestrihli oplotenie, premiestnili valec na úpravu tenisovej plochy, ktorú navyše pokreslili vulgárnymi obrázkami, poprevracali lavičky a zanechali po sebe nielen prázdne fľaše od alkoholu ale aj  skutočný neporiadok. 

Na zemi sú aj stopy z horenia deti si zrejme neuvedomili čo sa mohlo stať, ak by drevenica vzbĺkla. "Bolo tam zistených viacero ohnísk nebolo tam zistené poškodenia, nestalo sa nič vážne ale mohlo sa stať lebo hospodárska budova je drevená," uviedol ďalej  Milan Lipka. "Konkrétne do tohto areálu chodíme štyrikrát za deň a aj v noci ale určite zvýšime hliadkovú činnosť," dodal Ťažký veliteľ MsP Rajec. 

Mladíci v Liptovskom Mikuláši zničili autá a ušli. Viac v reportáži:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy