Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Dvojica, ktorá vylúpila luxusné hodinárstvo, má podľa informácií TV JOJ pochádzať zo zahraničia. Polícia po nich stále pátra
Zdielať na

Dvojica, ktorá vylúpila luxusné hodinárstvo, má podľa informácií TV JOJ pochádzať zo zahraničia. Polícia po nich stále pátra

BRATISLAVA / Ozbrojení lupiči, ktorí v stredu vyrabovali luxusné hodinárstvo a ukradli hodinky za pol milióna eur sú stále na úteku. Polícia do noci zaisťovala dôkazy a dokonca našla aj motorku, na ktorej mali z hodinárstva utiecť.

Lupiči vošli do hotela cez vchod, do kasína prešli chodbou a vošli do luxusného hodinárstva. Predavačka bola v tom čase v predajni sama. Ihneď jej so zbraňou v ruke prikázali, aby si ľahla na zem a nič nerobila. Jeden z dvojice začal sklenené vitríny rozbíjať kladivom a hodinky hádzať do športovej tašky. Údajne sa mali zamerať na tie najluxusnejhšie kusy.

"Presný počet odcudzených hodiniek je v súčasnosti predmetom vyšetrovania. Odcudzené boli podľa doterajších informácií iba hodinky," vyjadril sa policajný hovorca Michal Szeiff. Podľa informácií TV JOJ lupiči išli na istotu a predajňu mali vytipovanú. Údajne sa mali zamerať na vitríny s najluxusnejšími kusmi hodiniek. Najdrahšie z nich mali stáť okolo 40 tisíc eur. Podľa nášho zdroja mala zmiznúť asi tretina vystavených hodiniek. Pri lúpeži sa našťastie nikto nezranil. Počas incidentu, ale bolo okolie predajne a hotela plné ľudí.  

Podľa informácií TV JOJ má dvojica pochádzať zo zahraničia, pravdepodobne ide o Macedóncov. 

"Policajti odboru kriminálnej polície pracujú v rámci vyšetrovania s viacerými vyšetrovacími verziami, táto je jedna z nich," informoval Szeiff.

Páchatelia mali aj s lupom ujsť na motorke. Policajti motocykel našli vo večerných hodinách a to približne len o 800 metrov ďalej od hotela. Bola zaparkovaná na Tobruckej ulici. Kriminalisti ju zaistili a zobrali na ďalšiu expertízu. "Zo strany vyšetrovateľa Odboru kriminálnej polície krajského riaditeľstva PZ v Bratislave bolo začaté trestné stíhanie vo veci obzvlášť závažného zločinu lúpeže," dodal policajný hovorca. 
Ak ste dvoch mužov na záberoch spoznali, kontaktujte políciu na čísle 158, alebo na ktoromkoľvek policajnom oddelení. V prípade preukázania viny hrozí lupičom trest odňatia slobody na 15 až 25 rokov. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy