Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Za znásilnenie 14-ročného dievčaťa dostal 25 rokov. Súd potvrdil trest pre recidivistu
Zdielať na

Za znásilnenie 14-ročného dievčaťa dostal 25 rokov. Súd potvrdil trest pre recidivistu

BANSKÁ BYSTRICA / Krajský súd v Banskej Bystrici potvrdil trest pre 58 ročného recidivistu za znásilnenie 14-ročného dievčaťa. Dostal 25 rokov. Súdy totiž uplatnili zásadu 3 krát a dosť. Muž sa obdobných trestných činov dopustil aj v minulosti.

Svoju obeť si vybral spomedzi dcériných kamarátok. Štrnásťročná dievčina k nim často chodievala a 58-ročný Jozef na ňu zaútočil v kúpelni bytu vo Fiľakove. Po znásilnení sa jej navyše vyhrážal fyzickou likvidáciou jej príbuzných, pokiaľ niekomu povie o tom, čo sa v byte odohralo. Tínedžerka utrpela podľa súdu vážnu psychickú traumu, z ktorej sa doteraz nespamätala. Hoci sa obžalovaný ku všetkému priznal, uložený 25 ročný trest sa mu zdal príliš prísny a odvolal sa.

Krajský súd odvolanie zamietol a potvrdil rozsudok Okresného súdu. "Uložený trest pokladám za dostatočný," uviedol prokurátor Rastislav Remeta. 

Trest mužovi uložili podľa zásady trikrát a dosť. 58-ročný muž bol už aj v minulosti viackrát súdne trestaný sa obdobné trestné činy. Podľa prokurátora strávil 26 rokov zo svojho života vo výkone trestu. Rozsudok je právoplatný.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy