Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Muž (35) nedal na križovatke prednosť autu, po náraze vyletel z mosta
Zdielať na

Muž (35) nedal na križovatke prednosť autu, po náraze vyletel z mosta

RUŽOMBEROK / Všetky záchranné zložky v sobotu večer zasahovali pri nehode dvoch áut v Ružomberku. Tridsaťpäťročný vodič nedal prednosť na križovatke autu a po náraze ho odhodilo do zábradlia mosta, ktoré prerazil. S autom vyletel niekoľko metrov dole pod most. Pomáhať museli aj svedkovia nehody.

Stalo sa to približne o deviatej večer. Mladý 35- ročný vodič Mitsubishi nedal prednosť na križovatke autu, v ktorom sedela za volantom žena. Nehoda sa stala na hlavnej ceste smerom na Dolný Kubín. 

Vodiča po náraze odhodilo do zábradlia mosta, ktoré prerazil. Následne s autom vyletel 8 metrov pod úroveň cesty. Podľa informácií TV JOJ ho zo zdemolovaného auta museli vyťahovať svedkovia nehody. "Podišli sme k autu a bol tam pán, ktorý bol riadne zakliesnený medzi sedačkami, strechou, no bolo to riadne spučené. Bol pásom zviazaný, nedalo sa mu poriadne hýbať, následne jeden pán doniesol nožík, tak sa odrezal ten pás," opísal situáciu svedok nehody Martin Hradský. 

Na miesto okamžite privolali všetky záchranné zložky. Muž ako zázrakom nehodu prežil. Záchranári si ho po príchode vzali do rúk. Muž bol pri vedomí, komunikoval, no podľa svedkov bol nepochopiteľne agresívny a mal problémy s vyjadrovaním. Po ošetrení ho previezli ho do ružomberskej nemocnice.  "Vodička jedného z vozidiel sa sťažovala na bolesti krčnej chrbtice, vodič druhého vozidla utrpel zlomeninu krčného stavca. Obaja boli po ošetrení transportovaní do nemocnice v Ružomberku," informovala hovorkyňa záchranárov Katarína Načiniaková. 

"Vozidlo sme zabezpečili proti požiaru a uniknuté prevádzkové kvapaliny sme zasypali vapexom," informoval veliteľ zásahu hasičov Vladimír Kačník. Vodič, ktorý v piatok oslávil svoje 35. narodeniny, sa tak doslova druhýkrát narodil. Podľa informácií TV JOJ mužovi našli aj vrecko so sušenou zelenou rastlinou. Polícia mu ho v nemocnici zaistila a látku poslali na expertízu. Polícia príčinu a okolnosti nehody vyšetruje. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy