Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Chlapec (5) vypadol z balkóna trebišovskej nemocnice
Zdielať na

Chlapec (5) vypadol z balkóna trebišovskej nemocnice

TREBIŠOV / V trebišovskej nemocnici došlo k nešťastiu. Z balkóna na druhom poschodí vypadol iba 5-ročný chlapec. Dopadol na asfaltový chodník, no akoby zázrakom sa mu nič vážne nestalo. Prípad vyšetrujú policajti.

K nešťastiu došlo počas Gejzovho pobytu v nemocnici. Hospitalizovali ho na detskom oddelení pre zápal priedušiek. Jeho matka ho tam nechala samého. "Pýtali odo mňa 30 eur a ja im hovorím odkiaľ vám dám, keď ja nemám, ja som chudobná. Ale hovorila som im, aby na neho dávali pozor, lebo je šialený a nevidí dobre," vyjadrila sa matka chlapca Helena Makuňová. Chlapcovi sa ale podarilo nenápadne dostať do sesterskej izby a vojsť na balkón, z ktorého následne vypadol. Využil moment, keď sestry boli práve na oddelení. "Päťročné dieťa v snahe opustiť oddelenie si našlo, dá sa povedať, možno jedinú únikovú cestu cez miestnosť sestier na balkón. Z tohto balkóna následne vyskočilo," vyjadril sa k incidentu riaditeľ nemocnice Juraj Bazár. 

Malý chlapec spadol na zem z približne desaťmetrovej výšky. Všimol si ho okoloidúci, ktorý mu okamžite pribehol na pomoc. "Ešte som tak behal s rukami, že ho chytím, ale nestihol som. Poskytol som mu prvú pomoc, dvihol som ho a pozeral, či nemá hlavu rozbitú. Ale žiadna krv nebola," opísal  svedok Imrich Balog. Chlapec dopadol na asfaltový chodník. Podľa svedka bol pri vedomí. Do opatery si ho ihneď vzali zdravotníci. "V prvom rade sme riešili dieťatko, išli sme na vyšetrenie, ktoré bolo potrebné urobiť, aby sme zistili rozsah poranení a následne sme kontaktovali aj mamičku," pokračoval ďalej riaditeľ nemocnice. 

Gejza nielenže pád z balkóna prežil, ale neutrpel pri ňom ani žiadne vážnejšie poranenia. "Tie zranenia ktoré sú, nevyžadujú ani žiadnu vážnejšiu liečbu a rozmýšľame o jeho prepustení domov," poznamenal riaditeľ nemocnice Juraj Bazár. Nemocnica po nešťastnej udalosti už prijala opatrenia. Na dvere sesterskej izby dala guľu a na balkón zámok. 

Prípad vyšetruje aj polícia, ktorá začala trestné stíhanie pre ublíženie na zdraví. Chlapcova matka sa plánuje obrátiť aj na úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou. "Vyšetrovanie tejto nešťastnej udalosti však naďalej pokračuje, policajti zisťujú, ako a prečo k nej vlastne došlo a čaká sa na výsledky znaleckého dokazovania," dodala policajná hovorkyňa Lenka Ivanová. 

Pozrite si reportáž o podobnom prípade. Tínedžer vypadol z okna:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy