Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Ján zaútočil nožom na exmanželku. Susedia hovoria o skrate
Zdielať na

Ján zaútočil nožom na exmanželku. Susedia hovoria o skrate

LUČENEC / V okrese Lučenec došlo k ďalšiemu útoku. Ján, ktorý bol pod vplyvom alkoholu, na bývalú manželku zaútočil nožom. Incident sa stal v rodinnom dome, kde muž býva.

Útok mal prísť nečakane a údajne mu nepredchádzala ani žiadna hádka. Žena vkladala potraviny do chladničky, keď k nej zozadu pristúpil jej exmanžel s kuchynským nožom v ruke. Ešte pred tým, ako bodol sa stihla otočiť a chránila sa rukami. Podarilo sa jej ujsť k susedom, ktorí zavolali pomoc. Našťastie jej nezasiahol žiadny životne dôležitý orgán, zo zranení sa však bude liečiť asi mesiac. "Záchranári ošetrili ženu, ktorá mala v oblasti rúk viacpočetné rezné rany. Po ošetrení pacientku transportovali do nemocnice v Lučenci," uviedla Katarína Načiniaková, hovorkyňa záchrannej skupiny Falck.

V nemocnici skončil aj útočník. Tam ho vypočul vyšetrovateľ a vzniesol mu aj obvinenie. "Vyšetrovateľ v Lučenci 61-ročného muža obvinil zo zločinu ublíženia na zdraví v štádiu pokusu," informovala Mária Faltániová, hovorkyňa KR PZ Banská Bystrica. Ženu už z nemocnice prepustili, obvinený muž je pre zdravotné problémy stále hospitalizovaný. A práve z toho dôvodu sudca o vzatí do väzby nerozhodoval v pojednávacej miestnosti, ale pri nemocničnom lôžku. "Sudca pre prípravné konanie Okresného súdu Lučenec rozhodol o vzatí do väzby obvineného, z dôvodu tzv. preventívnej väzby, čiže z dôvodnej obavy že obvinený bude pokračovať v trestnej činnosti," povedala Nina Uhrovičová, Hovorkyňa Krajského súdu Banská Bystrica.  

Rozhodnutie je právoplatné, muž sťažnosť nepodal. Do väzby ho však zatiaľ neeskortovali, najbližšie dni zostane v nemocnici, kde ho stále strážia policajti. Z toho, čo sa stalo, zostal zaskočený aj ich sused, ktorý bývalých manželov pozná niekoľko rokov. Od Jána takýto útok nečakal. "On prišiel domov z roboty, utiahol sa k sebe a to bolo všetko. Neviem, čo sa stalo dáky skrat, alebo čo," dodal sused. 

Obrovská tragédia sa odohrala aj v Prahe. Matka bodla svojho 9-ročného syna:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy