Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
V dychu mal takmer dve promile alkoholu a ošetroval pacientov na pohotovosti. Lekár sa postavil pred sudcu
Zdielať na

V dychu mal takmer dve promile alkoholu a ošetroval pacientov na pohotovosti. Lekár sa postavil pred sudcu

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ / Mal v dychu takmer dve promile alkoholu a napriek tomu ošetroval pacientov na pohotovosti. Išlo o 55-ročného lekára z Liptovského Mikuláša. Skončil v policajnej cele a v sobotu sa postavil pred sudcu.

Poverený príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru Liptovský Mikuláš obvinil 55-ročného Jaroslava (z okresu Liptovský Mikuláš) z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Skrátené vyšetrovanie bolo skončené a spis bol predložený prokurátorovi s návrhom na podanie obžaloby na obvineného muža.

Na operačnom stredisku Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline polícia vo štvrtok 29. augusta pred 21.00 hodinou prijala oznámenie o podozrení, že službukonajúci lekár v liptovskomikulášskej nemocnici je asi pod vplyvom alkoholu. Okamžite bola na miesto vyslaná policajná hliadka z Obvodného oddelenia policajného zboru Liptovský Mikuláš. Po výzve policajtov sa 55-ročný službukonajúci lekár (z okresu Liptovský Mikuláš) podrobil dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 0,89 mg/l (1,85 promile) alkoholu vo vydychovanom vzduchu.

Policajti lekárovi obmedzili osobnú slobodu a predviedli ho na policajný útvar. V súvislosti s touto udalosťou prebieha vyšetrovanie vo veci trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a sú vykonávané všetky potrebné procesné úkony. Z uvedeného dôvodu nie je možné k prípadu poskytnúť žiadne bližšie informácie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy