Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Dve vážne dopravné nehody v jeden deň. V jednom prípade prevrátené auto, v druhom zrážka s chlapcom
Zdielať na

Dve vážne dopravné nehody v jeden deň. V jednom prípade prevrátené auto, v druhom zrážka s chlapcom

MICHALOVCE / V okrese Michalovce sa v stredu stali dve nehody, pri ktorých boli účastníkmi aj deti. Jedno sa viezlo v aute, ktorého vodič za volantom zaspal. Po silnom náraze skončila posádka prevrátená na streche. V druhom prípade sa zranil po zrážke s autom iba 6 ročný chlapec.

Na frekventovanej ulici v Michalovciach havaroval napoludnie 51 ročný vodič. Podľa polície dostal za volantom mikrospánok. V aute viezol 37 ročnú ženu a malé bábätko. 51 ročný vodič zišiel s vozidlom z cesty na trávnatý porast a narazil do betónového mostíka. Po náraze sa vozidlo prevrátilo na strechu a dopadlo na vozovku."Hneď som zastavil a snažil som sa vybrať celú posádku von. Asi ročné dieťa som vybral von ako prvé," opisuje situáciu svedok nehody. 

Po príchode záchranných zložiek bola trojčlenná posádka už mimo vozidla. Aj napriek hrozivo vyzerajúcej nehode sa pasažierom našťastie nič vážne nestalo. "Žena mala trošku poranenú tvár od airbagu, ale šofér bol v pohode aj maličké dieťa bolo ok," hovorí svedok. "Naša jednotka zabezpečila vozidlo proti požiaru a odstránila prevádzkové kvapaliny," informuje Tomáš Néma, veliteľ zásahu HAZZ Michalovce. 

Vodičova dychová skúška mala negatívny výsledok, predbežnú škodu vyčíslili na 7.000 eur. "Nešiel rýchlo, chvála Bohu, že sa nestala čelná zrážka," dodáva svedok. 

Ďalšia nehoda sa stala o pár hodín neskôr 

K ďalšej nehode došlo v obci Nacina Ves. Zranil sa pri nej 6 ročný Sebastián. Ten podľa polície vbehol 39 ročnému vodičovi auta rovno do dráhy. "Cez cestu prebehoval a on do neho buchol," vysvetľuje obyvateľ obce. 

Vodič už aj napriek snahe zrážke nedokázal zabrániť. "Kotúľal sa po tú značku Nacina Ves," približuje obyvateľka obce. 

Malý chlapec po zrážke s autom dopadol na cestu. Podľa svedkov mal na tele viaceré poranenia. "Nohu mal aj hlavu úplne zakrvavenú. Ešte plakal, ale potom v sanitke už bol ticho," poznamenala obyvateľka obce. Chlapec po náraze podľa predbežnej lekárskej správy utrpel ľahké zranenia, vodič alkohol pred jazdou nepil.

V jednej zo zákrut sa čelne zrazili dve autá. Pri kolízii sa zranili traja ľudia. Viac vo videu: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy