Jasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Polícia prichytila 32-ročného Jozefa za volantom, aj keď mal zákaz. Kontrola skončila napadnutím policajtov
Zdielať na

Polícia prichytila 32-ročného Jozefa za volantom, aj keď mal zákaz. Kontrola skončila napadnutím policajtov

OŽĎANY / Rozhodnutie súdu ignoroval, dostal sa opäť do problémov. Reč je o 32-ročnom mužovi z obce Ožďany, v okrese Rimavská Sobota, ktorý mal zakázané šoférovať. V utorok ho ale zastavila hliadka dopravnej polície, kontrola ale mala dramatický priebeh. Policajti voči vodičovi použili aj donucovacie prostriedky.

Tridsaťdvaročného Jozefa v utorok zastavili a kontrolovali dopravní policajti. Muž z neďalekej obce ale nemal čo za volantom robiť. Zakázal mu to totiž súd. "Obvinený už bol v júli tohto roka odsúdený za marenie výkonu úradného rozhodnutia a bol mu uložený trest zákaz činnosti viesť motorové vozidlo po dobu troch rokov," uviedla policajná hovorkyňa v Banskej Bystrici Mária Faltániová. 

Vodič mal podľa polície nielenže jazdiť bez vodičského preukazu, ale pri zákroku ľahko zranil aj dvoch policajtov. Chcel totiž odísť počas kontroly. Keď ho policajt chytil za plece, aby ho zastavil, vodič sa vytrhol a mal kopnúť jedného z členov hliadky do stehna a udrieť aj do ruky. Nasledoval policajný zákrok, vodiča spacifikovali. Muž ešte aj počas tohto zákroku kopol policajta. "Vyšetrovateľ v Rimavskej Sobote 32-ročného muža obvinil zo zločinu útoku na verejného činiteľa a z prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia. Po vykonaní procesných úkonov, obvineného umiestnil do policajnej cely," uviedla Faltániová. 

Nie je vylúčené, že tento nepoučiteľný vodič skončí za mrežami. Policajti ho totiž nie raz chytili za volantom, aj keď mal zakázané šoférovať. To je zrejme hlavný dôvod, prečo vyšetrovateľ žiada väzbu. Rozhodne o tom súd, obvinený vodič je stále v policajnej cele.

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy