Skoro jasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Cigarety, zbrane aj drogové laboratórium. Kukláči zasahovali v Michalovciach
Zdielať na

Cigarety, zbrane aj drogové laboratórium. Kukláči zasahovali v Michalovciach

MICHALOVCE / V Michalovciach zasahovala Národná kriminálna agentúra spolu s kukláčmi. Počas rozsiahlej akcie s krycím názvom UCHO zadržala troch ľudí. Všetci sú podozriví z vydierania tamojšieho podnikateľa. Policajti počas razie navyše objavili nelegálne linky na výrobu cigariet, zbrane a tiež aj drogové laboratórium. To však nebolo ani zďaleka všetko, čo sa im podarilo nájsť.

Maskovaní muži zasahovali na viacerých miestach v Michalovciach. Cieľom akcie bolo zadržať podozrivých z vydierania miestneho podnikateľa. V rukách polície skončili tri osoby.

"Násilím ho mali nútiť platiť neexistujúci dlh najmenej 50 tisíc eur," informoval hovorca policajného prezídia Michal Slivka. Jedným z podozrivých by mal byť aj muž, ktorého kukláči zadržali neďaleko jeho bydliska. Prehľadali mu auto a zaistili v ňom všetky podozrivé veci. O pár metrov ďalej zaistili väčšie množstvo peňazí. Išlo o bankovky rôznych nominálnych hodnôt.

Razia pokračovala aj v areáli. Kukláči vtrhli do skladu, kde objavili veci súvisiace s nelegálnou trestnou činnosťou. "Súčasťou akcie boli aj prehliadky viacerých priestorov, kde sme našli viacero strelných zbraní a množstvo streliva, nože a mačety, ale aj drogové laboratórium," pokračuje Slivka. 

Zásahové jednotky pri prehliadkach objavili aj dve nelegálne linky s príslušenstvom na výrobu cigariet a spracovanie tabaku. Na nej pravdepodobne pracovali ôsmi Ukrajinci. Všetci boli zadržaní vyšetrovateľom kriminálneho úradu finančnej správy. "Zároveň našli v priestore aj 4,5 milióna ks cigariet neoznačených slovenskou kontrolnou známkou a viac ako 20 ton tabaku. Škodu na spotrebnej dani z tabakových výrobkov vyčíslili kriminalisti z KÚFS predbežne na približne 2 milióny eur," uvádza hovorkyňa finančnej správy Ivana Skokanová. 

V prípade bolo začaté trestné stíhanie pre porušenie predpisov o štátnych technických opatreniach na označenie tovaru. Páchateľom za to hrozí až osemročný pobyt za mrežami. Okrem tabakových výrobkov sa však počas razie našli aj zakázané látky.

"A to 43 kusov 11 kg fliaš obsahujúcich freón, pri ktorých vzniklo podozrenie z prečinu neoprávnenej výroby a nakladania s látkami poškodzujúcimi ozónovú vrstvu a aj v tomto prípade začali trestné stíhanie," dodala Skokanová. 

Pozrite si archívnu reportáž o zásahu NAKA na južnom Slovensku: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy