Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Partia chlapov z Trenčína ponúka falošnú pomoc. Po zaplatení ich už okradnutí nevideli
Zdielať na

Partia chlapov z Trenčína ponúka falošnú pomoc. Po zaplatení ich už okradnutí nevideli

Archívna reportáž

Dôchodcovia patria medzi skupinu ľudí, ktorých sa zlodeji snažia okradnúť najčastejšie. Pozrite si archívnu reportáž

TRENČÍN / V okolí Trenčína zrejme pôsobí skupina podvodníkov, ktorí sa zameriavajú na starších ľudí. Pod zámienkou pomoci od nich vylákajú peniaze a už sa neukážu. Sedemdesiatpäťročnú ženu z Opatovej obrali o 1000 eur, ďalšieho muža z Trenčína podobným spôsobom obrali o 2300 eur.

Polícia v Trenčíne vyšetruje dva prípady, pri ktorých podvodníci obrali dvoch ľudí o tisícky eur. Sedemdesiatpäťročnú ženu v Opatovej (miestna časť Trenčína) oslovil muž, nízkeho vzrastu, oblečený v zeleno-oranžovej reflexnej bunde a ponúkol jej pomoc pri oprave poškodeného múrika oplotenia pri jej rodinnom dome.

Žena najskôr pomoc odmietla s tým, že nemá peniaze, ale neznámy muž sa ponúkol, že ju odvezie do banky a múrik jej opravia, len musí nakúpiť materiál. Dôchodkyňa s návrhom súhlasila. Partia chlapov aj začala natierať plot a múrik okolo plota. Jednému z nich po výzve, aby šli prepočítať peniaze za prácu dala najskôr 400 eur. Muž ale pýtal ďalšie peniaze, aby mohli prácu dokončiť. Žena mu dala ešte 600 eur s tým, že prácu dokončia, keď sa vrátia z obedu. Odvtedy nikoho zo svojich pomocníkov nevidela. Žena zistila, že naletela podvodníkom a prišla o 1000 eur. V tejto veci policajný vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci zločinu „podvod“.

Už osvedčenú „fintu“, že pomôžu pri natieraní plotu a jeho oprave muži použili ešte v jednom prípade. Ľudovíta z Trenčína pravdepodobne tá istá partia postupne obrala o 2300  eur.

Podrobný popis podozrivých polícia nemá, no pravdepodobne sa pohybujú na nákladnom vozidle Iveco Daily červenej farby s evidenčným číslom Malaciek. (MA). "Vyzývame najmä starších spoluobčanov, aby si poriadne rozmysleli komu zveria svoje peniaze pri opravách svojich príbytkov a ich okolia. Radšej požiadajte o pomoc a radu svojich príbuzných a nezverujte opravy svojich príbytkov náhodným okoloidúcim, ktorí sa tvária, že Vám chcú pomôcť," varuje polícia. 

Dôchodcovia patria medzi skupinu ľudí, ktorých sa zlodeji snažia okradnúť najčastejšie. Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy