Skoro jasno
20°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Vážna dopravná nehoda pre kŕč v nohe. Vodička vošla do protismeru aj s dvoma deťmi v aute
Zdielať na

Vážna dopravná nehoda pre kŕč v nohe. Vodička vošla do protismeru aj s dvoma deťmi v aute

GRETĽA / Cestou do práce skončil muž z gelnického okresu v rukách hasičov. Museli sa oňho postarať po vážnej nehode. Vodička mu totiž vošla do protismeru. Tvrdila nám, že pre zdravotné problémy. V aute viezla dve malé deti na návštevu k babke.

Muž na modrom Hyundai smeroval do práce, ten bol najvážnejšie zranený. Ako prví sa na miesto dostali hasiči, ktorí išli náhodou okolo. Svedkovia ani účastníci nehody nestihli zavolať na tiesňovú linku, ani to nebolo potrebné. Chlapi smerujúci na vystriedanie ku zásahu vyšli z auta a začali pomáhať."Pán vyšiel cez okno sám, vyplazil sa. Naši ho už potom ošetrovali. Potom sme ich prestriedali, oni pokračovali na zásah k lesnému požiaru," približuje veliteľ zásahu Slavomír Ivančo. 

Nehodu spôsobil kŕč

Za nehodu môže podľa vodičky strieborného SUV kŕč, ktorý dostala do nohy. Ako nám mimo kamery povedala, zahmlilo sa jej pred očami."Dá sa povedať, že na priamom úseku cesty z technického hľadiska z neznámych príčin, prešlo do protismeru. kde sa zrazilo ľavou prednou čelnou časťou s oproti idúcim vozidlom Hyundai modrej farby," objasňuje Peter Onderuš, súdny znalec z odboru dopravy. 

Zasahovali tu tri posádky záchranárov

Skontrolovali vodičku strieborného SUV, ošetrili vodiča modrého auta a tiež malé deti."Dve maloleté osoby utrpeli ľahšie zranenia a boli v sprievode matky prevezené do nemocnice. Vodič druhého vozidla sa sťažoval na bolesti krčnej chrbtice, hrudníka a hlavy," informuje hovorkyňa záchranárskej skupiny Katarína Načiniaková. 

Muž ostal hospitalizovaný v nemocnici s otrasom mozgu a viacerými poraneniami. Je stabilizovaný. "Jednalo sa o čelnú zrážku s čiastočným prekrytím. Teda vozidlá po nehode rotovali," opisuje situáciu Onderuš. 

Hasiči pri Váhu zasahovali niekoľko hodín, z kanála vytiahli dve autá: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy