Oblačno
14°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
V areáli skládky odpadu prišiel o život muž
Zdielať na

V areáli skládky odpadu prišiel o život muž

BOLEŠOV / V areáli skládky odpadov došlo k tragédií. Muž, ktorý tu na stroji zarovnával zem, sa z doposiaľ nezistených príčin prevrátil a kabína ho zavalila. Svedkovia nehody okamžite privolali záchranárov, no muža sa im už zachrániť nepodarilo.

K tragickému úrazu došlo v pondelok popoludní na miestnej skládke odpadu pri obci Bolešov. Muž, ktorý riadil stroj, zarovnával valcom zeminu. "Udalosť sa stala počas presunu pracovného stroja- valca pri obchádzaní prekážky. Stroj sa prevrátil, strojník z neho následne vypadol," vyjadril sa Juraj Hajšo, hovorca inšpektorátu práce. 

Vodiča našli v kabíne stroja  už bez známok života. Pomôcť mu nedokázali ani privolaní záchranári. "Muž, ktorý stroj obsluhoval bol vymrštený z kabíny a pracovný stroj sa na neho prevrátil a kabínou ho privalil," uviedla hovorkyňa polície Danka Adamíková. 

To, či muž z prevracajúceho sa valca vypadol, pretože nebol pripútaný, alebo sa z neho snažil v poslednej chvíli vyskočiť, nevedno. Niekoľko ton vážiaci kolos mu však spôsobil devastačné zranenia.  Miesto tragédie obsadili kriminalisti i inšpektori práce z Trenčína. Podľa informácii od nášho zdroja z prostredia vyšetrovania, bol Ľubomír skúseným vodičom a cestný valec ovládal dokonale. "Predmetnú udalosť inšpektorát práce vyšetruje ako závažný pracovný úraz s následkom smrti," dodal Hajšo. 

​Telo bolo prevezené na pitvu, až výsledky ukážu presnú príčinu smrti. "V uvedenej veci sme začali trestné stíhanie a to vo veci prečinu usmrtenia," uzavrela hovorkyňa polície Danka Adamíková. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy