Jasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Pri požiari bytu v bratislavskej Rači vyhasli dva životy
Zdielať na

Pri požiari bytu v bratislavskej Rači vyhasli dva životy

BRATISLAVA / V mestskej časti Rača vypukol v noci v byte požiar. Plamene, ktoré šľahali z 11. poschodia, pripravili o život dvoch ľudí. Obyvateľov okolitých bytov museli evakuovať.

Požiar vypukol na sídlisku v Rači na Jurkovičovej ulici. Podľa informácií TV JOJ sused, ktorý býva nad nimi, počul buchot, tak ich šiel upozorniť nech sú tichšie. Vtedy už ale z bytu šľahali plamene. Oheň a vysoká teplota tak spôsobila škodu aj pánovi Stanislavovi. Zo šľahajúcich plameňov im prasklo okno a popraskala im aj stena v izbe. 

Na miesto dorazili všetky záchranné zložky, hasiči sa snažili oheň čo najrýchlejšie uhasiť. V byte zostali dve osoby, muž a žena. "Po príchode na miesto zásahu sme zistili, že sa v byte nachádzajú dve ťažko zranené osoby. Hasičská jednotka týmto osobám poskytla prvú predlekársku pomoc. Následne boli tieto osoby odovzdané do opatery rýchlej lekárskej pomoci," vyjadril sa Pavol Ihnát za hasičov. Záchranári sa im snažili ešte pomôcť, no pre rozsiahle zranenia zomreli. "Ohliadajúci lekár na mieste potvrdil exitus osôb a na zistenie presnej príčiny smrti bola nariadená pitva," informovala policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková. Podľa informácií TV JOJ v byte bývala matka so synom. 

Podľa informácií televízie JOJ z prostredia vyšetrovania sa matka snažila zalarmovať pomoc. Kým prišli záchranári sa ale obaja nadýchali škodlivého dymu. 

Obyvateľov susedných bytov museli evakuovať. "Hasičská jednotka požiar bytu zlikvidovala a odvetrala priestory bytu ako aj spoločné priestory a vykonala záverečný prieskum," pokračoval  Ihnát. 

"Podľa vyjadrenia zisťovateľa príčin požiarov je príčina požiaru v súčasnosti predmetom zisťovania, predbežne nebolo vylúčené, ani potvrdené cudzie zavinenie osoby. Výška spôsobenej škody bude vyčíslená dodatočne," pokračovala Mihalíková. Presné príčiny ako aj ďalšie okolnosti požiaru sa stále vyšetrujú. "Poverený príslušník v tejto súvislosti začal trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia," dodala policajná hovorkyňa.

Podľa polície boli k požiaru v tomto byte približne v rovnakom čase privolaní aj koncom minulého mesiaca. To sa však na mieste nepotvrdilo. Muž mal zapáliť sviečku v hlinenej nádobe. Aká je však príčina tohto požiaru ukáže vyšetrovanie.  

Súvisiace články

Najčítanejšie správy