Skoro jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Polícia hľadá nôž v súvislosti s vraždou v Rimavskej Sobote. Ak ho nájdete, nedotýkajte sa ho
Zdielať na

Polícia hľadá nôž v súvislosti s vraždou v Rimavskej Sobote. Ak ho nájdete, nedotýkajte sa ho

RIMAVSKÁ SOBOTA / Polícia v Rimavskej Sobote naďalej pátra po vražednej zbrani v prípade nočnej tragédie v Rimavskej Sobote, ktorá sa odohrala v noci zo soboty na nedeľu. Polícia potvrdila, že žena zomrela násilnou smrťou a obyvateľom mesta adresuje výzvu.

Žena zostala po útoku bezvládne ležať na zemi, mladý muž z miesta ušiel. O približne štyri hodiny neskôr si sám privolal pomoc, policajti ho našli pri miestnom kine vážne zraneného. Mal bodné zranenie na hrudníku. Na následky zranení zomrel. 

Polícia zločin ďalej vyšetruje, vypočúvajú svedkov. Bližšie informácie zatiaľ neposkytujú. Nie je známy motív ani výsledky súdnych pitiev. Polícia stále hľadá aj nôž. "Upozorňujeme občanov, v prípade, že by niekto našiel nôž (pravdepodobne išlo o kuchynský nôž s dĺžkou čepele 20 až 25 cm, šírkou 1 až 5 cm), aby tento nález v žiadnom prípade nechytali, ale bezodkladne to nahlásili na polícii. Do úvahy pripadajú s najväčšou pravdepodobnosťou úseky ulíc Rožňavská, Družstevná, Tompova, Šrobárova a Francisciho," uvádza v správe policajná hovorkyňa v Banskej Bystrici Petra Kováčiková. 

Podľa doteraz vykonaného objasňovania je podozrivý 22-ročný Ján z Rimavskej Soboty. "Polícia v noci na nedeľu po mužovi pátrala, pričom v tom čase prišla v nedeľu, v skorých ranných hodinách informácia, že si on sám privolal rýchlu zdravotnú pomoc, nakoľko mal bodné poranenie hrudníka, pričom po prevoze do nemocnice pár hodín na to zomrel," doplnila Kováčiková.

V obidvoch prípadoch bola nariadená súdna pitva. Prebiehajú procesné úkony, medzi nimi aj výsluchy svedkov.

Motívom mohla byť žiarlivosť

Na sociálnej sieti pribúdajú vyznania a bolestivé slová. Nikto nechce uveriť, že Zdenka už nie je a každý sa pýta, prečo musela takto kruto a skoro odísť.

Mladá žena sa usadila v Čechách, kde porodila syna. Vzťah jej zrejme nevyšiel a ona sa vrátila do Rimavskej Soboty. Kúpila si byt, ktorý si mesiace prerábala, našla si prácu, chcela začať odznova. Približne na jar sa zoznámila s 23-ročným Jánom. Podľa suseda spolu často trávili čas. On mladý džudista v Bratislave trénoval deti. "Že vraj robil tam a prišiel sem na víkend. Keď mohli byť spolu, tak boli spolu. Frajer a frajerka," povedal sused. 

Všetko zmenila osudná noc, keď sa partneri zrejme pohádali. Čo sa stalo, nik netuší. Nikdy pred tým ich nepočuli hádať sa. Povráva sa, že motívom jeho konania bola žiarlivosť. 

Susedia v noci počuli krik 

K tragédii došlo na Rožňavskej ulici v jednom z bytov. O život prišla 38-ročná žena, matka malého chlapca. Ten v tom čase mal byť mimo nešťastia. Podľa informácií TV JOJ susedia počuli z bytu krik. Podľa nich sa údajne hádala so svojim mladším priateľom. Sused, ktorý býva o poschodie nižšie zareagoval na krik. "Ženský krik. Taký dosť hysterický. Keď som otvoril dvere, bolo počuť že žena, moja suseda, kričí o pomoc," vraví svedok.

Sused opísal vraždu 

Z toho, čo nasledovalo potom, až mrazí. Videl ako Zdenka uteká dole schodmi, priateľ Ján jej bol v pätách. V rukách mal držať veľký kuchynský nôž. "Ona pred ním utekala dole schodiskom, on ju dobehol a začal ju bodať. Videl som, ako ju bodol do chrbta," povedal ďalej svedok, ktorý sa snažil susede pomôcť, zároveň sa však obával o svoj život. 
"Tak som doňho strčil, tak som sa ho snažil odsotiť, ale som videl, že on to myslí veľmi vážne, že ju chce naozaj zabiť. On nehovoril vôbec nič, to je na tom také mrazivé. Nebol vôbec v amoku, bol veľmi kľudný, veľmi pokojný," pokračuje sused. 
Potom utekal k susede, odkiaľ zavolali policajtov a záchranárov. Zdenka však stratila príliš veľa krvi. "Telo nebohej ženy bolo nájdené v neskorých nočných hodinách na chodbe bytového domu, na Rožňavskej ulici v Rimavskej Sobote. Na tele ženy boli zistené viacere bodno-rezné poranenia," informovala polícia na svojej stránke. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy