Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Pri zrážke dvoch áut neďaleko Humenného sa vážne zranili dvaja malí chlapci
Zdielať na

Pri zrážke dvoch áut neďaleko Humenného sa vážne zranili dvaja malí chlapci

BREKOV / Náraz bol taký silný, že deťom až odleteli topánočky - mladá vodička takto opisuje nehodu, pri ktorej sa okrem dospelých zranili aj dve deti. Chlapcov vo veku roka a pol a tri roky previezli záchranári do nemocnice. Podľa slov vodičky si starší z nich udrel hlavu.

Nehoda sa stala predpoludním na hlavnej ceste medzi Humenným a obcou Brekov. Zasahovať museli všetky záchranné zložky. Po zrážke skončili dve zdemolované vozidlá v priekope. V jednom z nich sedela aj mama dvoch detí. Chlapčeka, ktorý má ešte len rok a pol držala na rukách. Trojročný chlapček mal sedieť v autosedačke.

"Odrazu začali kričať všetci, no tak ja som všetko pustila a už sme leteli tam. A ten malý bol až pod tým, dole, a botasku mal až tu," opisuje udalosti vodička. "Pred našim príchodom sa osoby vo vozidle už nenachádzali. Jednej osobe z vozidla bola poskytnutá predlekárska pomoc," informoval veliteľ zásahu Peter Bazár. 

Okrem dvoch dospelých deti skončili v rukách lekárov. Starší chlapček si podľa slov vodičky zrejme pri náraze udrel hlavu. "Posádka rýchlej zdravotnej pomoci transportovala do nemocnice v Humennom maloleté dieťa za účelom ďalších vyšetrení," uviedla hovorkyňa záchranárov Katarína Načiniaková. 

Do nemocnice neskôr previezli aj ďalšiu účastníčku nehody. Premávku na mieste nehody riadili policajti. To, čo zrážku spôsobila, nepozornosť alebo porušenie pravidiel cestnej premávky už vyšetruje polícia. Druhé auto viedol 34-ročný vodič. "Ja som nešla rýchlo, lebo ja nechodím rýchlo, ale on ma nabral a ešte ma tak aj odhodilo," vraví vodička. 

"Okolnosti ako ja presná príčina nehody i miera zavinenia jej účastníkov je predmetom prebiehajúceho vyšetrovania," dodala policajná hovorkyňa Jana Ligdayová. Celková škoda na vozidlách bola predbežne vyčíslená na 3000 eur.

Pozrite si archívnu reportáž o podobnej téme: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy