Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Kauza pokusu o vraždu gelnického podnikateľa neutícha. Pred súd sa postavil Nigutov šofér
Zdielať na

Kauza pokusu o vraždu gelnického podnikateľa neutícha. Pred súd sa postavil Nigutov šofér

BANSKÁ BYSTRICA / Po treťom nevydarenom pokuse o vraždu gelnického podnikateľa pri Jahodnej, Róbert Nigut akoby zmizol. Niekdajšieho člena, takzvaného Okoličániho, gangu odsúdili v neprítomnosti. Pred súdom sa zodpovedal aj jeho šofér.

Niekdajší Nigutov šofér na hlavnom pojednávaní vyhlásil, že sa cíti byť jednoznačne nevinný. V polovici februára ho sudca posadil do vyšetrovacej väzby. Prokurátor mu ponúkal aj dohodu o vine a treste, no tú 39-ročný Gabriel razantne odmietol. Prekvapil aj svojho zvoleného obhajcu, pred súdom povedal, že mu už viac nedôveruje.  "To, čo mi dnes oznámil klient, tak sa k tomu nebudem vyjadrovať,"  povedal jeho obhajca Peter Grendel. 

Predseda a ďalší člen senátu sa mu snažili vysvetliť, že je dôležité ako sa rozhodne. Hneď potom na nich obžalovaný podal námietku zaujatosti. Keď mal vypovedať, tvrdil, že ho veľmi bolí choré oko a berie silné lieky. Pred väzenskou lekárkou krátko na to odpadol. "Špecializovaný trestný súd musel pojednávanie odročiť na 12.9. pre zhoršenie zdravotného stavu," informovala hovorkyňa špecializovaného trestného súdu Katarína Kudjáková. 

Keď havarovali, jeho a celé auto polial benzínom. Život mu zachránilo zrejme len to, že Nigut nevedel nájsť zapaľovač a radšej ušiel. Dochrámaného ho našli v aute hasiči. Stíhajú aj objednávateľa vraždy. Do Banskej Bystrice vo štvrtok musel prísť aj gelnický podnikateľ, ktorý so zraneniami hrudníka prežil aj tretí pokus o vraždu. Na kameru hovoriť nechcel.  Ako jediného nepohodlného svedka sa ho snažil zbaviť aj sám Nigut, keď sa mu zasekol samopal a pokus nevyšiel, počas jazdy mu zakryl oči.

O prípade sa dozviete viac aj v reportáži TU:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy