Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Suseda napadol tyčou a vláčil ho za autom. Brutálnu vraždu zhodnotili odborníci a aj susedia
Zdielať na

Suseda napadol tyčou a vláčil ho za autom. Brutálnu vraždu zhodnotili odborníci a aj susedia

PORIADIE / V nedeľu sa stala brutálna vražda v obci Poriadie pri Myjave. 65-ročný Ján napadol svojho suseda tyčou, potom ho vláčil za autom po ceste a nakoniec odhodil do jazierka. Spôsob akým zniesol zo sveta 35-ročného Štefana šokoval každého, kto ho poznal. TV JOJ zisťovala, ako hodnotia vrahovo správanie odborníci, ale aj ľudia, ktorí ho poznali. Upozorňujeme na to, že video nie je vhodné pre maloletých divákov.

Jána (65) policajti obvinili z vraždy. Na svojho suseda zaútočil mimoriadne brutálnym spôsobom. Potom ako ho prišiel upozorniť, aby stíšil hudbu, ho udrel kovovou tyčou. Následne ho priviazal k autu a ťahal ho asi dva kilometre po lesných cestách. Potom jeho telo odhodil do jazierka. Zabitím mačetou hrozil aj dvom svedkom. "Takto jednajú psychopati, keď nevedia zvládnuť inak situáciu. Jednajú agresívne a potencuje tento čin alkohol," uviedla psychiatrička Darina Hrabovská.

"Nebol to konfliktný človek, mne pripadal slušný," povedala suseda muža. "Pre mňa je to hrozná vec. Ani sa mi to nechce veriť," potvrdila ďalšia suseda. "Ja som tam chodila k susedovi, aj mi dvere otvoril. Úplne som prekvapená," dodala ďalšia z miestnych. Toto o ňom povedali jeho susedia z Myjavy, kde celé roky býval. Potom ako odišiel do dôchodku ale trávil všetok čas na samote v Poriadí. "Je to nepochopiteľné. Naozaj hrozný čin. My sme neevidovali žiadnu oficiálnu sťažnosť na údajného páchateľa," potvrdil aj starosta Martin Pražienka. 

Útočník mal podľa miestnych najväčšie problémy práve so Štefanom. Údajne mu vadilo, že skupuje pozemky a zveľaďuje okolie. "V rámci kúpy tej susednej chalupy tam boli nejaké nevysporiadané veci. Možno tam vznikli nejaké trenice," objasnil sused. Nebohý Štefan túžil mať vlastnú farmu. Jeho sen sa pomaly stával skutočnosťou a choval viacero zvierat. "On si vybudoval úplne všetko od začiatku. Naozaj sa tomu venoval na 100%," povedal starosta obce.

Ján a Štefan sa podľa miestnych hádali často. To, žeby ich konflikty skončili tragédiou ale nikto nepredpokladal. "Mohol byť aj výbušný, keď to ten alkohol podporil, ale neveril by som, že to takto brutálne skončí. Jednoznačný skrat, ja som sám zvedavý, čo povedia odborníci," poznamenal sused. "Videl v svojej obeti pravdepodobne niekoho, kto mu robí dlhší čas škodu. Vedel sa od obeti citovo dištancovať, čo by predisponovalo istú mieru psychopatie. Toto bolo také vyvrcholenie už dlhšie hromadiacej sa situácie problémov, ktoré medzi sebou mali," vysvetlila psychiatrička. 

​Štefanoví príbuzní nemajú silu rozprávať. Chystajú pohreb, ktorý bude v deň narodenín jeho mamy. Jána naopak vo štvrtok čaká súd. Sudca bude rozhodovať o tom, či skončí vo vyšetrovacej väzbe. Hrozí mu 20 rokov za mrežami. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy