Skoro jasno
20°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Od volantu putoval 34-ročný Pavol rovno do cely. Nafúkal takmer tri promile
Zdielať na

Od volantu putoval 34-ročný Pavol rovno do cely. Nafúkal takmer tri promile

LASTOMÍR / S takmer tromi promile alkoholu si sadol za volant 34 -ročný Pavol. Riadenie však nezvládol a havaroval. Nehoda sa stala v utorok po deviatej pred obcou Lastomír (okres Michalovce). Vodič skončil v nemocnici, odkiaľ ale putoval rovno do policajnej cely.

Vodič auta zišiel z cesty a skončil v priekope. Pod nehodu sa podpísal alkohol. 34-ročný Pavol sa podľa polície plne nevenoval riadeniu vozidla a na rovnom úseku spôsobil nehodu. S autom zišiel až za krajnicu, kde vletel do priekopy, pričom tesne minul strom. Vozidlo sa zrejme po náraze do svahu otočilo do protismeru.

Vodičovi prišli po nehode na pomoc všetky záchranné zložky. Do ich príchodu bol už ale mimo vozidla. "Podľa informácii z volania na tiesňovú linku 155 bol vodič dezorientovaný, ale vážnejšie zranenia neutrpel," informovala hovorkyňa záchranárov Alena Krčová. 

Počas ošetrovania v sanitke mu policajti dali fúkať. Výsledok dychovej skúšky bol zarážajúci. "Podrobil sa dychovej skúške na zistení prítomnosti alkoholu v dychu, kde mu bola nameraná pozitívna hodnota v prepočte takmer tri promile," uvádza policajná hovorkyňa Jana Mésarová. 

Podguráženého vodiča s úrazom hlavy previezli záchranári do nemocnice. Jeho zranenie si ale nevyžiadalo hospitalizáciu. "Policajti vodiča obmedzili na osobnej slobode, ako osobu podozrivú z protiprávneho konania ho umiestnili do cely policajného zaistenia," dodala Mésarová. 

Šofér podľa zistení TV JOJ alkoholom zapíjal rodinné problémy. To ho však od jeho konania neospravedlňuje. Jazdou pod vplyvom totiž ohrozil nielen seba, ale aj ostatných vodičov na ceste.

"Po vykonaní potrebných procesných úkonov bude vodič obvinený z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, za ktorý mu hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok," upresnila Mésarová. 

​Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy